AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 18.4.2024

Ennakko: SJK-Ilves

Ennakko: SJK-Ilves

Kuva: Mika Alavesa

SJK:n Veikkausliiga-urakka jatkuu perjantaina OmaSp Stadionilla, jossa vastaan asettuu Tampereen Ilves.

SJK on aloittanut kautensa lupaavasti esittäen kauden molemmissa otteluissa raikasta ja viihdyttävää jalkapalloa. Kerho kaatoi kauden avauksessaan AC Oulun 2–1, ja viime viikolla seinäjokelaiset naarasivat pisteen Vaasasta Pohjanmaan derbyssä, joka päättyi VPS:n ja SJK:n välillä 1–1.

SJK pääsee Ilves-otteluun voitto allaan, sillä seinäjokelaiset pelasivat maanantaina Suomen Cupia ja hakivat 0–8-voiton Rollon Pojista, joka pelaa Kolmosessa.

– Olen tyytyväinen kahden ensimmäisen pelimme suorituksiin. Voitto ja tasapeli on hyvä alku, mutta meillä oli myös hyvä tilaisuus kaataa VPS. Pelasimme todella hyvin. Haluaisin nähdä, että olisimme vielä hieman aggressiivisempia boksissa ja keskittyisimme viimeisen syötön laatuun. Jatkamme näiden asioiden työstämistä, kommentoi SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen seuransa verkkosivuilla.

Hyvän puolustuspelaamisen lisäksi myös maalivahtipeli on ollut kovalla tasolla, sillä molemmissa otteluissa tolppien välissä häärinyt Roope Paunio on venynyt moniin tärkeisiin pelastuksiin.

– Pelissämme ei ole ollut suuria yllätyksiä, mutta moni saattoi yllättyä siitä, kuinka pelasimme Oulu-pelin lopun. Näytimme todella kokeneelta joukkueelta, kun puolustimme johtoasemaa erinomaisesti. Sellaista peliä ei ehkä odoteta tällaiselta nuorelta joukkueelta, mutta osoitimme epäilyt vääriksi, Lehtinen toteaa.

Ilveksen saldona Veikkausliiga-kauden kahdesta ensimmäisestä kotiottelusta on yksi piste. Avauskierroksella FC Lahden kanssa pelatun 0–0-tasapelin jälkeen IF Gnistan onnistui nousemaan runsasmaalisessa ottelussa 4–6-vierasvoittoon viime lauantaina. Roope Riski iski helsinkiläisiä vastaan kaksi maalia ja Oiva Jukkola sekä uransa ensimmäisen Veikkausliiga-maalin tehnyt Doni Arifi yhden mieheen.

Ilves johti Gnistan-ottelua avauspuoliajan jälkeen maalein 2–0 ja siirtyi 66. minuutilla Arifin osumalla vielä 3–1-johtoon. 13 minuuttia Arifin maalin jälkeen tilanne oli kuitenkin kääntynyt 3–4:ään. Riskin 4–4-tasoitus nostatti vielä toiveita kolmestakin pisteestä, mutta lopulta Gnistan ratkaisi pelin 85:nnellä ja lisäajan neljännellä minuutilla tulleilla osumillaan.

– Gnistan-peli on käsitelty, ja meillä on yhteinen ymmärrys asioista, joissa yhdessä epäonnistuimme mutta myös asioista, joiden tiedämme toimivan. Häviäminen tuolla tavalla satuttaa, mutta ei riko. Meillä on mahdollisuus kääntää tämä voimavaraksi, ja tiedämme, että työ palkitaan vielä, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen tamperelaisten verkkosivuilla.

Kahden ensimmäisen ottelun lopuissa koetut tunnekuohut ja pettymykset antavat joukkueelle varmasti nälkää perjantain otteluun ja avausvoiton metsästykseen. SJK:ta vastaan Ilves saa Santeri Haaralan takaisin kokoonpanoonsa hyökkääjän kärsittyä yhden ottelun pelikieltonsa Gnistan-ottelussa, mutta Maksim Stjopin ja Vincent Ulundu ovat vielä sivussa.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Lamppu Mika
AET 2: De Casseres Christian
4.ET: Jokinen Niko


SJK - Ilves OmaSP Stadionilla perjantaina 19.4. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut
Lisää uutisia