AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 16.4.2024

Veikkausliiga startannut räväkästi - "Super alku!"

Veikkausliiga startannut räväkästi - "Super alku!"

Veikkausliigassa on riittänyt tapahtumia alkukauden aikana. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan kaksi ensimmäistä kierrosta eivät ole jättäneet ketään kylmäksi, sillä peleissä on nähty vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Marko Rajamäki on ollut innostunut kauden alusta.

Veikkausliigassa on nähty kahden alkukierroksen aikana runsaasti maaleja, tunnetta ja draamaa. Rajamäki on nauttinut täysin siemauksin kauden alusta.

- Voidaan sanoa, että Veikkausliiga on lähtenyt räjähtävästi käyntiin. Paljon on ollut puhuttavaa, paljon on ehtinyt jo tapahtua ja paljon on tullut maaleja. Super alku, Ruudun asiantuntijana toimiva Rajamäki hehkuttaa.

Veikkausliigan maalisuma on eurooppalaisessakin mittakaavassa merkittävä, sillä mikään huippuliiga ei pääse lähellekään Veikkausliigan alkukauden maalilukemia. Rajamäki pitää alkukauden maali-ilottelua jopa hieman yllättävänä.

- Yleensä ajatellaan, että kaikki tulevat vähän varovaisemmin kauden alkuun ja pelin alkaessa kulkemaan paremmin, myös maalimäärät nousevat. Tässä on tosi paljon positiivisia kulmia joita voi nostaa. Ihan yksittäisenä nostona, niin sarjanousijat ovat tulleet rohkeasti pelaamaan eivätkä vain estämään vastustajan peliä. Sarjanousijoiden peleissä onkin nähty paljon maaleja.

- Lisäksi joukkueet ovat lähteneet voittamaan pelejä ja pelanneet rohkeasti. Täytyy myöntää, että myös sattumalla on tietenkin oma osansa. Uskallan väittää, ettei tämä maalitahti välttämättä jatku koko kautta.

Maalimäärien lisäksi Veikkausliigassa on nähty todella komeita maaleja tällä kaudella. Pallo on löytänyt tiensä verkkoon niin komeilla kaukolaukauksilla kuin hienojen syöttökombinaatioiden avulla. Rajamäki näkee tässä yhtenä syynä olosuhteiden kehittymisen.

- On tullut hienoja maaleja ja yksi syy siihen on varmasti se, että pelialustat ovat nyt lähes identtisiä joka paikassa. Ei ole huonossa kunnossa olevia luonnonnurmia, joissa pallo saattaa pomppia miten sattuu.

- Toinen asia on se, että olosuhteet ovat nyt visuaalisesti paremmat. Veikkausliiga on kärsinyt myös visuaalisesti huonoista olosuhteista, sillä kyllähän paremmissa olosuhteissa pelikin näyttää paremmalta. Nyt stadioneita on saatu viime vuosien aikana kuntoon ja on paremmat kulmat televisiointiin ja stadionit näyttävät paremmilta. Ei pelikään näytä hyvältä, jos olosuhteet eivät ole hyviä, Rajamäki muistuttaa.

Maalien lisäksi Veikkausliigan ympärillä on ollut alkukauden aikana paljon keskustelua ja virinää.

- Tässä on alkukauden aikana ollut koko paketti. On ollut maaleja, haastavia tilanteita erotuomareille, joista on keskusteltu ja niin edelleen. Toivottavasti kausi jatkuu samalla tavalla. Muistakaa, että kannattaa mennä paikan päälle matseja seuraamaan, Rajamäki vinkkaa.

Veikkausliiga jatkuu jälleen loppuviikosta täydellä kierroksella, kun perjantaina on edessä kaksi ottelua, lauantaina kolme ja kierros paketoidaan sunnuntaina yhdellä ottelulla. Ruudun viikon studio-otteluna keskitytään perjantain FC Inter-KuPS-otteluun. Asiantuntijoina nähdään Antti Niemi sekä Mika Hilander. Keskustelua johtaa Lassi Hurskainen.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia