AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 14.4.2024

​Hurja maalitahti alkukierroksilla – maalikeskiarvo hipoo jo neljää maalia

​Hurja maalitahti alkukierroksilla – maalikeskiarvo hipoo jo neljää maalia

Inter on iskenyt yhden avauskierrosten osumista. (Kuva: Tara Jaakkola)

Veikkausliigakausi on alkanut vauhdilla ja katsomoissa ei ole ollut aikaa ainakaan haukotella, sillä maaleja on mätetty suorastaan hurjaa tahtia.

Jo avauskierros tarjosi mukavasti maaleja tasan kolmen maalin ottelukohtaisella keskiarvolla. Toinen ottelukierros pisti sitten vielä paremmaksi ja reilusti: kuudessa ottelussa nähtiin peräti 29 maalia.

Näin ollen alkaneella kaudella on 12 ottelussa nähty jo kaikkiaan 47 maalia. Ottelukohtainen keskiarvo on huimat 3,92 maalia. Perspektiiviä asiaan antaa se fakta, että Veikkausliiga-ajan (1990-) kokonaiskeskiarvo ennen alkanutta kautta oli 2,65 maalia ottelua kohden.

Maalikeskiarvoa hilasi ylöspäin etenkin Ilveksen ja Gnistanin lukemiin 4-6 päättynyt ottelu. Veikkausliigan maaliennätystä ottelussa ei tehty, mutta lähelle päästiin. Enemmän maaleja yhdessä ottelussa on Veikkausliigan aikana tehty vain kahdesti. Kaudella 1991 RoPS – Reipas päättyi lukemin 11-0 ja kaudella 2012 TPS – FC Haka maalein 9-2.

Lisää uutisia