AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 12.4.2024

Marko Rajamäki odottaa tasaista derbyä – ”Täysin ympäripyöreä ottelu”

Marko Rajamäki odottaa tasaista derbyä – ”Täysin ympäripyöreä ottelu”

VPS ja SJK iskevät yhteen Vaasassa. (Kuva: Apollo Photo)

Veikkausliigan toinen kierros starttaa torstaina ja kierroksen helmenä nähdään perjantaina pelattava Pohjanmaan derby. Ruudun asiantuntija Marko Rajamäki povaa tasaista derbyä.

Veikkausliiga sai hienon lähtölaukauksen kauteen, kun avauskierroksella nähtiin runsaasti draamaa ja tiukkoja tilanteita. Kauden odotus näkyi myös yleisössä, sillä ihmiset löysivät tiensä niin katsomoihin kuin TV-ruutujen ääreen.

- Avauskierros keräsi paljon kiinnostusta kaikilla mittareilla. Paljon oli väkeä katsomossa, Ylen lähetyksessä ja Ruudun äärellä ja se on tietenkin hieno juttu, Rajamäki riemuitsee.

Rajamäki nosti avauskierrokselta esiin erityisesti Gnistanin avausvoiton sekä KuPS:n vahvan esityksen HJK:ta vastaan.

- Gnistanin ensimmäinen kotipeli oli jymymenestys. Positiivista oli myös KuPS:n hyvinkin kuopiolaispainotteinen kokoonpano ja he pystyivät nuorilla pelaajilla voittamaan ylivoimaisen mestarisuosikki HJK:n.

Veikkausliiga jatkuu loppuviikon kierroksella ja perjantaina pelataan vuoden ensimmäinen Pohjanmaan derby, kun VPS isännöi SJK:ta.

- Viime kauden alussa näytti vahvasti siltä, että SJK on Pohjanmaan herra eikä kukaan uskonut, että se kelkka kääntyisi toisinpäin, mutta niin lopulta loppukaudella kävi.

Rajamäki uskoo, että SJK lähtee nälkäisenä derbyyn hakemaan Pohjanmaan ykkösseuran titteliä takaisin itselleen.

- Nyt päästään hyvistä kilpailuasetelmista tähän kauteen liikkeelle. VPS:ssa on pelaajia vaihtunut, mutta siellä on se sama pelillinen jatkumo viime kaudesta. SJK:lla on puolestaan uusi valmennus ja pykälän nuorempi ilme. He tulevat tähän kauteen uudella vivahteella. Molemmat aloittivat myös voitoilla, joten kumpikin pääsee otteluun positiivisista asetelmista. Tosi mielenkiintoinen ottelu tulossa.

Vaikka joukkueet ovat muuttuneet viime kaudesta, niin Rajamäen mukaan derby-henki elää kuitenkin vahvasti.

- Täytyy muistaa, että vaikka pelaajat ja valmentajat saattavat vaihtua, niin kannattajat pysyvät ja muistavat. Kannattajatkin puhuvat seuroista aina "me"-muodossa. SJK oli viime kaudella alapuolella ja VPS kuskin paikalla, mutta urheilussa voimasuhteet voivat heilahdella nopeastikin. Tämä on täysin ympäripyöreä ottelu, niin kuin Veikkauksen kertoimetkin osoittavat (2,60-3,30-2,68).

VPS-SJK perjantaina 12.4. kello 19.00 alkaen. Ruudun studio-osuus alkaa kello 18.15. Rajamäen lisäksi studiossa nähdään asiantuntijana Tuija Hyyrynen. Studioisäntä toimii Tero Karhu ja ottelun selostaa Kim Kallström.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia