AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 11.4.2024

”Perjantai-ilta, iltavalot ja derby” – Vaasassa odotettavissa upea paikallisottelu

”Perjantai-ilta, iltavalot ja derby” – Vaasassa odotettavissa upea paikallisottelu

VPS ja SJK iskevät ensimmäistä kertaa yhteen tällä kaudella. (Kuva: Apollo Photo)

Kauden ensimmäinen Pohjanmaan paikallisottelu pelataan Vaasassa, kun VPS aloittaa alueellisen herruuden puolustamisen SJK:ta vastaan. Ruudun selostaja Kim Kallström ennakoi hienoa jalkapallotapahtumaa.

Vaasan perjantai-illassa iskevät yhteen kaksi hyvin erilaista joukkuetta, joilla on oma leimallinen pelitapansa.

- Mikä on kivaa, niin Pohjanmaalla pelataan futista hieman eri tavalla. Molemmilla joukkueilla on oma selkeä pelitapansa. SJK on löytänyt selkeän suunnan tekemiseensä sekä seuraidentiteetin ja millä se pelillä se menee eteenpäin. VPS puolestaan ui vastavirtaan omalla pelitavallaan ja siellä on tiki-taka loppunut ja on kiva nähdä erilaisia tapoja pelata. Perjantai-ilta, iltavalot ja derby, joten mikäs sen parempaa, Ruudun kultakurkku hehkuttaa ottelun lähtökohtia.

VPS nappasi itselleen Pohjanmaan herruuden viime kaudella ja pääsi juhlimaan verivihollisensa edessä pronssimitaleita. Kallström uskoo, että SJK lähtee nälkäisenä hakemaan valtikkaa takaisin itselleen.

- Viime kauden jälkeen SJK:n luulisi olevan ärsytetty joukkue. Viime vuonna se taisteli mestaruudesta puolet kaudesta ja jäi lopulta tyhjin käsin VPS:n napatessa pronssimitalit ja europaikan. SJK jäi tyhjin käsin ja se varmasti potutti Seinäjoella, kun pahin vihollinen juhli pronssia.

Molemmat joukkueet muuttuivat paljon viime kaudesta ja Kallström

- Molemmat ovat pienoisia kysymysmerkkejä. VPS rakensi joukkueensa aika myöhään ja heitä on vaikea täysin arvioida tällä hetkellä. SJK:lla on puolestaan yksi Veikkausliigan nuorimmista joukkueista. On mielenkiintoista nähdä miten nuoret pelaajat pärjäävät pitkässä juoksussa ja heittelyä tulee varmasti kauden aikana.

Veikkausliigan kierros starttaa jo torstaina HJK:n ja FC Lahden välisellä ottelulla ja perjantaina pelataan derbyn lisäksi kaksi muuta ottelua ja kierros paketoidaan lauantaina kahden ottelun voimin. Kallström nostaa toisen kierroksen toiseksi tärpiksi nimenomaan kierroksen avausottelun.

- Tämä on HJK:lle jo nyt älyttömän iso ottelu. He ottivat heti avausottelussaan rumasti käkättimeen KuPS:lta ja nyt edessä on kotiavaus. Se on tärkeä ottelu joukkueelle ja etenkin, kun vastassa on FC Lahti, joka on tietynlainen modernin ajan klassikko. Jos HJK ei voita torstaina, niin siellä varmasti paineet kasvavat entisestään, ennakoi Kallström.

VPS-SJK perjantaina 12.4. kello 19.00 alkaen. Ruudun studio-osuus alkaa kello 18.15. Ruudun studiossa nähdään asiantuntijoina Marko Rajamäki ja Tuija Hyyrynen. Studioisäntä toimii Tero Karhu ja Kallström selostaa ottelun.

Lisää uutisia