AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 10.4.2024

Eetu Mömmö tyytyväinen SJK:n avausotteluun antiin – ”Kolme pistettä olivat tosi tärkeitä”

Eetu Mömmö tyytyväinen SJK:n avausotteluun antiin – ”Kolme pistettä olivat tosi tärkeitä”

Eetu Mömmö oli SJK:n voittoon tyytyväinen. (Kuva: SJK)

Eetu Mömmö teki paluun Suomen kentille muutaman vuoden tauon jälkeen, kun hän juoksi SJK:n paidassa kentälle kauden avausottelussa AC Oulua vastaan. Voitto ja paluu maistuivat Mömmölle.

SJK avasi kautensa 2-1-voitolla ja Mömmö oli tyytyväinen hyvään starttiin.

- Kotivoitto, hieno asia. Kolme pistettä olivat tosi tärkeitä ja sitä olemme painottaneet viimeiset viikot tuossa preseasonillakin. Pelin kuvasta voin sanoa, että teimme niitä juttuja joita olemme harjoitelleet ja pelaajia olivat oikeilla paikoilla oikeaan aikaan. Ja teimme maaleja enemmän kuin vastustaja, niin siinä tärkeimmät asiat, Mömmö kertoo uusimmassa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Mömmö sairastui juuri ottelua edeltävällä viikolla, mutta toipui sen verran, että pystyi tulevamaan kentälle viimeiseksi puolituntiseksi. Mömmö oli omaan panokseensa tyytyväinen.

- Mielestäni toin kentälle vaarallisuutta, vauhtia ja vaarallisia tilanteitä, mikä on se vahvuuteni. Maalinteko oli lähellä pariinkin otteeseen, mutta kyllä se tärkein juttu oli se, että saimme sen kotivoiton ja olen siihen suoritukseen kyllä tyytyväinen.

Kotimaan kentillä Mömmö nähtiin viimeksi kaudella 2019, jonka jälkeen hän lähti italialaisen Leccen organisaatioon. Läpimurtoa Italiassa vaikeuttivat loukkaantumiset ja viime kauden hän vietti lainalla Islannissa. Mömmö toivoo täksi kaudeksi ehjää kautta.

- Ihan ykkösjuttu on, että pysyisin terveenä. Kaksi, kolme kautta on mennyt enemmän tai vähemmän loukkaantumisten takia penkin alle. Nyt olen osaksi sen takia Suomessa, että pääsee tekemään sen uuden lähdön ulkomaille. Kakkosasiana on tuoda tehoja joukkueelle ja luoda tilanteita. Sen kautta kun luo tilanteita, niin niistä tulee myös maaleja suurella todennäköisyydellä. Kolmanneksi nostaa SJK sinne kärkikahinoihin ihan tosissaan. Jos ei tänä vuonna, niin sitten ainakin seuraavana vuonna SJK:n pitäisi pelata europelejä. Se on se tavoite, mihin me lähdetään ihan joukkueena taistelemaan.

Uusin Suplan Veikkausliiga-podcast on kuunneltavissa täältä. Lähetyksessä vierailee myös Ruudun asiantuntija Mehmet Hetemaj.

VPS-SJK perjantaina 12.4. kello 19.00 Lemonsoft Stadionilla. Ottelu on samalla Ruudun studio-ottelu. Studio-osuus alkaa kello 18.15.

Lisää uutisia