AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 5.4.2024

David Ramadingaye vaihtoi pelikentät TV-studioon – ”En ole siellä aukomassa päätäni”

David Ramadingaye vaihtoi pelikentät TV-studioon – ”En ole siellä aukomassa päätäni”

David Ramadingaye ja Antti Niemi ovat Ruudun uudet asiantuntijat. (Kuva: Juha Tamminen)

David Ramadingaye päätti kunnioitettavan jalkapallouransa viime kauteen ja siirtyy Ruudun asiantuntijaksi. Ramadingaye odottaa niin uutta rooliaan kuin tulevaa Veikkausliigakautta innokkaana.

Ramadingaye pelasi urallaan yhteensä 155 ottelua Veikkausliigassa ja 168 ottelua Ykkösessä. KTP:n lisäksi hän edusti urallaan MYPAa, IFK Mariehamnia, FC Honkaa, RoPS:aa ja AC Oulua.

- On kiva olla myös ruudun toisella puolella. Tietenkin sitä pelaisi ikuisuuden, mutta kiva näinkin.

Peliurallaan Ramadingaye tunnettiin räväkkänä pelaajana ja sanavalmiina ihmisenä. Hän toivoo pystyvänsä tuomaan omaa kokemustaan ja asiantuntijuuttaan mukaan studioihin.

- Yritän tuoda vähän erilaista aspektia mukaan. Rive tietää kaiken taktiikoista ja Rapa kaikesta, joten yritän itse tuoda mukaan hieman erilaista näkökulmaa.

Kun uran päättymisestä on ehtinyt kulua vasta lyhyt aika, niin kentällä nähdään edelleen useita Ramadingayelle tuttuja pelaajia. Hän korostaa, että aikoo olla studiossa rehellinen.

- Kyllä pelaajat itsekin tietävät, jos he ovat pelanneet huonosti. En lähde kritisoimaan ketään pelkästään kritisoinnin takia, vaan on myös erilaisia tapoja tuoda asia esiin. En ole siellä aukomassa päätäni niin kuin ehkä joskus pelikentillä, Ramadingaye heittää.

Tulevasta kaudesta Ramadingaye povaa monen muun tavoin mielenkiintoista ja jännittävää.

- Odotan viihdyttävää kautta niin kuin joka vuosi. Mielenkiintoista nähdä mikä joukkue nousee HJK:n ykköshaastajaksi. HJK on tietenkin suurin suosikki, niin kuin sen pitääkin ja kaikki muu kuin mestaruus olisi sille iso pettymys. HJK:n jälkeen on sitten tosi tiukkaa ja monta joukkuetta, jotka haluavat mitaleille.

- Tyvipäässä sitten EIF on omissa papereissani selvä putoajakandidaatti. Sitten nähdään mikä joukkue tulee siihen kylkeen. Siihenkin on monta vaihtoehtoa. Paljon riippuu siitä miten joukkueilla kausi lähtee liikkeelle.

Ruudun studiot saavat vauhdikkaan startin, kun ensimmäisenä studiopelinä nähdään KuPS:n ja HJK:n välinen ottelu. Ennakkoarvioissa HJK on kaikkien papereissa selkeä suosikki mestariksi ja KuPS:aa on povattu jälleen sen kovimmaksi haastajaksi. Panokset ovat huipussaan jo heti kauden avausottelussa.

- Kauden ensimmäinen ottelu ja kausi lähtee mitä parhaimmalla tavalla liikkeelle. Kauden avauksessa on aina paljon tunnetta mukana ja pelissä ovat vastakkain ylivoimainen mestarisuosikki ja vahva haastaja. Yleensä tällaiset ottelut ovat aika vähämaalisia ja joukkueet lähtevät niihin isolla latauksella, arvioi Ramadingaye.

Ramadingaye debytoi Ruudun studiossa lauantaina kello 18.15 alkaen ja KuPS-HJK starttaa kello 19.00. Hänen rinnallaan nähdään Mika Hilander ja Markku Kanerva. Keskustelua johtaa Tero Karhu.

Lisää uutisia