AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 24.3.2024

Penninkangas odottaa jo Gnistanin Veikkausliigadebyyttiä – ”On iso juttu”

Penninkangas odottaa jo Gnistanin Veikkausliigadebyyttiä – ”On iso juttu”

Teemu Penninkangas odottaa jo kauden alkua.

Gnistan pääsee tekemään Veikkausliigadebyyttinsä kotikentällään, kun se saa avauskierroksella vastaansa FC Interin. Seurahistorian ensimmäinen pääsarjaottelu on hyvä lähtölaukaus seuran satavuotiskaudelle.

Täksi kaudeksi Gnistanin joukkueeseen siirtynyt Teemu Penninkangas odottaa jo kihelmöiden sarjakauden avausta.

- On iso juttu itselle, kaikille pelaajille ja seuralle. Saa aloittaa kauden kotona, seura saa aloittaa juhlakauden kotona, ensimmäisen kautensa Veikkausliigassa kotona. On aivan mahtavaa ja vielä ensimmäinen matsi koko sarjassa. Eikös se ollut pari tuntia ennen muiden matsien alkua, Penninkangas hehkuttaa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Penninkangas on yksi Gnistanin useista uusista hankinnoista. Hänen lisäkseen joukkueeseen on hankittu muun muassa Juhani Ojala sekä Jukka Raitala tuomaan kokemusta ja osaamista aina maajoukkuetasolta saakka. Nimekkäistä hankinnoista huolimatta Penninkankaan mukaan päätavoite on sarjapaikan säilyttämisestä.

- Totta kai se on tavoite. Tietenkin me tiedostamme, että hommia täytyy tehdä. Emme me isoimmilla resursseilla ja budjeteilla pelaa. Joka matsissa lähdetään raapimaan pisteitä ja tietenkin se on isoin tavoite, että sarjassa säilytään. Uskon kyllä vahvasti, että siihen pystytään.

Penninkangas uskoo, että parhaimmillaan Gnistanilla on mahdollisuus taistella myös korkeammista sijoista kuin pelkästään sarjapaikasta.

- Täytyy sanoa, että sarja tulee olemaan varmasti tosi tasainen. Meilläkin mahdollisuudet on, jos saadaan hyvä draivi heti alusta käyntiin ja pystytään saamaan pisteitä. Niin pystytään taistelemaan varmasti korkeammista sijoituksista. Se on vähimmäistavoite ja suoritus, johon voi olla jokseenkin tyytyväinen, kun pysytään sarjassa. Siitä me taistellaan loppuun saakka, Penninkangas naulaa.

Penninkankaan mukaan ensi kaudella viihdyttävä ja arvaamaton Gnistan.

- Tosi ennakkoluulottomasti ja rohkeasti lähdetään joka matsiin. Aggressiivisesti. Luulen, että Gnistan tuo viihdearvoa Veikkausliigaan. Gnistan voi tulevalla kaudella olla sellainen joukkue, minkä peleissä sattuu ja tapahtuu. Sehän on pelkästään hyvä juttu koko sarjalle.

Uusin Suplan Veikkausliiga-podcast on kuunneltavissa täältä.

Lisää uutisia