AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.46 // 17.11.2023

"Saamme jopa paremman joukkueen kuin tänä vuonna" - Tomi Erola tarttunut vauhdilla toimeen KuPS:ssa

"Saamme jopa paremman joukkueen kuin tänä vuonna" - Tomi Erola tarttunut vauhdilla toimeen KuPS:ssa

KuPS ei tingi menestystavoitteista lainkaan. (Kuva: KuPS / Niklas Pehkonen)

Kuopion Palloseuran uusi toimitusjohtaja Tomi Erola aloitti työnsä maanantaina ja uusi työtehtävä on alkanut vauhdikkaasti kumppanitapaamisien muodossa.

Erola on hankkinut vankkaa työkokemusta suomalaisen joukkueurheilun parissa ja nyt hän lähtee luotsaamaan perinteikästä jalkapalloseuraa kohti uusia tavoitteita.

Erolan ensimmäinen työpäivä oli kiireinen, sillä heti maanantaiaamuna oli edessä lähtö Iisalmeen seuran läheisen yhteistyökumppanin Genelecin luokse. Erola ja seuran markkinointipäällikkö Tero Taipale kävivät yhdessä yrityksen vieraina lahjoittaen heille kummipelaaja Gentjana Rochin tuplamestaruuspelipaidan. Tiistai ja keskiviikko ovat sisältäneet paljon tiivistä ohjelmaa uuteen työympäristöön perehdyttäessä.

- Alku on ollut tosi kiireistä ja työntäyteistä. Hyvin tämä on kuitenkin alkanut, isolla mielenkiinnolla ja isolla innolla tartun uuteen toimeen. Olen ollut viimeiset puolisentoista vuotta poissa jalkapallosta, joten tämä on minulle paluuta omille juurilleni. Hyvin mielin olen päässyt aloittamaan ja monet asiathan jalkapalloseurassa ovat sinänsä hyvin tuttuja, Erola kuvailee ensimmäisiä työpäiviään Kuopion Palloseurassa.

- Pienin askelin me lähdemme nyt etenemään ensi vuotta suunnitellen.

KuPS ylsi juhlavuonnaan kolmeen upeaan saavutukseen. Seuran Veikkausliigajoukkue taisteli Suomen mestaruudesta aina viimeisille pelisekunneille saakka saavuttaen hopeamitalin huikean taistelun päätteeksi. Subway Kansallisessa Liigassa pelaava naisten joukkue saavutti tuplamestaruuden yltäen kolmanteen peräkkäiseen liigamestaruuteen ja ensimmäiseen Naisten Suomen Cupin voittoon. Erola pääseekin aloittamaan uuden työtehtävänsä erinomaisista lähtökohdista.

- Ensimmäisinä päivinä olen tavannut paljon ihmisiä, joihin pääsee tutustumaan vähitellen. Seuran toimistoporukka vaikuttaa hyvältä ja sen huomaa, että pääsääntöisesti me ajattelemme asioista samoin tavoin. Toivon tuovani seuraan paljon uutta ja kaikkein parhaimmat ideat olen ottanut mukaani muualta. Myyntitoiminta ja pelaajasopimusten tekeminen tulevat olemaan pääteemoja tässä loppuvuoden aikana, Erola toteaa.

Seuran molemmat liigajoukkueet aloittavat talven ensimmäiset harjoituskautensa maanantaina 27.11. ja tästä alkaa tiivis valmistautumiskausi kohti uuden pelikauden 2024 mukanaan tuomia haasteita.

- Me saamme hyvän Veikkausliigajoukkueen ensi vuodeksi ja jopa paremman kuin tänä vuonna. Omaa pelaajatuotantoa täydennetään tarkoilla täsmähankinnoilla ja joukkueen kuopiolaisuusastetta pyritään nostamaan aiemmasta. Talouden vakauttaminen on kaikkein keskeisin päämäärämme. Tavoitteena on, että joukkue menestyisi Veikkausliigassa edelleen ja eurokentille edettäisiin sitä kautta joka vuosi.

- Jalkapallossa et voi koskaan tehdä isoja muutoksia kovin nopeasti, joten pienin askelin me lähdemme nyt etenemään ensi vuotta suunnitellen, toimitusjohtaja muistuttaa.

Lisää uutisia