vko.45 // 6.11.2023

VPS päätti kauden voittojuhliin (VPS-FC Honka 1-0, yht. 2-0)

Kuva: Apollo Photo

VPS päätti Eurolopputurnauksen ja kauden 1-0-voittoon FC Hongasta ja vei näin nimiinsä viimeisen paikan ensi kauden eurocupeissa.

Honka rakenteli kuuden minuutin kohdalla hyvän hyökkäyksen oikealta laidalta. Dario Naamo nousi pallon kanssa boksiin, mutta keskitys ei pomppinut Honka-pelaajien ulottuville. Jatkotilanteesta Lauri Laine laittoi pallon boksiin, VPS-puolustus siivosi sen kulmapotkuksi.

Kymmenen minuutin kohdalla hyökkäsi VPS. Tyler Reid pudotti takaviistoon Evgenii Bashkiroville, joka laukoi hieman ohi Honka-maalin.

17. minuutilla Florian Krebs kokeili kaukolaukauksellaan maalintekoa, mutta Teppo Marttinen poimi pallon alakulmasta.

26. minuutin kohdalla VPS kävi todella lähellä avausmaalin tekemistä. Kulmapotkun jälkitilanteesta Samuel Lindeman kolautti pallon tolppaan ja paluupallosta Antti-Ville Räisänen teki saman.

Ottelun avausmaali syntyi vain muutama minuutti ennen taukoa. Peter Michael sai väännettyä pallon Bashkiroville, joka laukoi sen verkkoon ohi Maksim Rudakovin.

Toinen nelivitonen oli ensimmäisen tapaan tasaista vääntöä ja molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä.

52. minuutin täyttyessä Räisänen laukoi boksin rajoilta, mutta yli Honka-maalin.

Honka oli lähellä tasoittaa ottelun 66 minuutilla. Roman Eremenko lähetti pallon boksiin ja Ville Koski käänsi sen maalinedustalle, mutta kukaan keltamustista ei aivan osunut palloon.

Ottelun loppuhetkillä nähtiin muutama tilanne molemmissa päissä, mutta ei lisämaaleja. Näin VPS nappasi voiton myös toisesta osaottelusta ja europaikan ensi kaudella yhteismaalein 2-0.