AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 1.11.2023

Asiantuntija Mika Hilander Eurolopputurnauksen finaaleista: "Laitan Vepsun hiuksenhienosti suosikiksi"

Asiantuntija Mika Hilander Eurolopputurnauksen finaaleista: "Laitan Vepsun hiuksenhienosti suosikiksi"

"Hila" tietää panokset, kun pelataan europaikasta. (Kuva: Juha Tamminen)

Eurolopputurnauksen huipennus on edessä loppuviikolla, kun FC Honka ja VPS kisaavat eurocup-paikasta kaksiosaisessa finaalissa.

Kalenteri on käännetty jo marraskuun puolelle, mutta panoksia riittää. Ruutu+:n asiantuntija Mika Hilander tietää, että joukkueet ainakin nauttivat.

- Onhan se hieno paikka, koska siinä on tosi isot panokset ja jokainen pelaajahan tykkää pelata sellaisia pelejä, missä on panosta. Tämä on mun mielestä tietyllä tapaa hyväksi osoittautunut systeemi tämä sarjauudistus, että säilyy tällainenkin kliimaksi tähän loppuun. Sen kun pelaajat vaan aina muistaa, että osaa nauttia niistä panoksista, niin kyllä tuo on hieno paikka.

- Ja seuroille iso paikka, se eurocup-paikka on tietysti iso homma ja niin kuin nähtiin tänä vuonna Valkeakoskella, niin vaikka ei tullut jatkopaikkaa, niin kumminkin se toi lisäboostia Hakankin tekemiseen tänä vuonna. On niitä eurocupeja pitkän tauon jälkeen tulossa, niin varmasti on isot pelit molemmille jengeille. Hilander toteaa tuoreessa Veikkausliiga-podcastissa.

Honka voi voittaa, Vepsulta voidaan viedä jotain pois. Kävit joku viikko sitten juttukeikalla Vaasassa. Millainen fiilis oli Vepsun ympärillä?

- Kyllähän siellä varsin positiivinen fiilis Vaasan futisstadionilla oli, kun he siinä porskutti voitosta voittoon silloin. Olisiko ollut niin, että heti seuraavassa pelissä tuli tasapeli, kun mä kävin senkin jinxaamaan sieltä. Hyvää karmaa kannan mukanani, mutta olihan siellä positiivinen fiilis ja toi mitä sanoit, että Vepsulta voidaan viedä jotain pois, niin se oli se pelaaja-Hilankin ajatusmalli. Vähän niin kuin tätä systeemiä vastaan, että kun sä olet koko pitkän kauden pelannut niin hienosti, että sä pääset kolmanneksi, niin sitten vielä kerran joudut siihen paineeseen, että saavutatko sä sen eurocupin.

- Se vähän sotii tämän pitkän sarjan "jokaisella pelillä on merkitystä" vastaan, mutta tällainen sivustaseuraajana ja asiantuntijana tämä on varsin kivaa, että tulee tämä loppu tähän, mutta onhan siinä tavallaan, että Hongalla ei ole periaatteessa muuta kuin voitettavaa tässä otteluparissa ja Vepsulla nimenomaan on, että heiltä voidaan viedä pois se heidän jo vähän vanhoilla säännöillä ansaitsemansa europelipaikka.

Kumpi on sitten suosikki?

- Honka tietenkin esitti aika kovia otteita tuossa, mutta kyllä mä silti laitan Vepsun ihan hiuksenhienosti suosikiksi omissa papereissani, Hilander laskeskelee.

Kuuntele koko tuorein podcastin jakso alla olevan lähdelinkin kautta.

FC Honka - VPS Tapiolan Urheilupuistossa keskiviikkona 1.11. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia