AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 27.10.2023

Hongalla ja AC Oululla aiempaakin tuntumaa Eurolopputurnaukseen - nyt tekemään historiaa?

Hongalla ja AC Oululla aiempaakin tuntumaa Eurolopputurnaukseen - nyt tekemään historiaa?

Juhliiko Honka lauantaina - vaiko AC Oulu? (Kuva: Juhani Järvenpää)

FC Honka ja AC Oulu ratkovat lauantaina sen, kumpi etenee Eurolopputurnauksen finaaleihin VPS:aa vastaan.

Eurolopputurnaus pelataan kaudella 2023 vasta kolmannen kerran, sillä kaudet 2020 ja 2021 olivat poikkeuksellisia koronatilanteen takia. Eurolopputurnaus pelattiin ensi kerran kaudella 2019 ja toistamiseen viime vuonna.

Lauantain joukkueilla on molemmilla aiempaakin kokemusta Eurolopputurnauksesta. AC Oulu oli viime kaudella vastaavassa tilanteessa ja silloin 1. kierroksella SJK kaatui vieraissa 0-1, mutta lauantaita vastaavalla toisella kierroksella VPS puolestaan haki Oulusta voiton samoin numeroin. Honka puolestaan pelasi Eurolopputurnauksessa kaudella 2019, jolloin se selvisi suoraan finaaleihin ja kaatoi niissä IFK Mariehamnin.

Kumpi tahansa lauantaina jatkoon selviää, saa mahdollisuuden tehdä pienimuotoista historiaa. Aiemmilla kahdella kerralla kummallakin Eurolopputurnauksen ja sen myötä eurocup-paikan on vienyt sarjasijoituksena myötä suoraan finaaleihin päässyt joukkue – kaudella 2019 Honka ja viime kaudella FC Haka.

FC Honka - AC Oulu Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 28.10. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia