AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 27.10.2023

Ennakko: FC Honka-AC Oulu

Ennakko: FC Honka-AC Oulu

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka ja AC Oulu jatkavat europaikan metsästystä lauantaina, kun joukkueet kohtaavat Tapiolan urheilupuistossa Eurolopputurnauksen toisen kierroksen ottelussa.

Honka ja Inter pelasivat keskiviikkona eurolopputurnauksen ensimmäisellä kierroksella todellisen jännitysnäytelmän. Jatko-ottelunkin jälkeen oltiin maalittomassa tasatilanteessa, joten ratkaisu haettiin rangaistuspotkukilpailusta. Siinä Honka oli vahvempi ja jatkoi toiselle kierrokselle. Maksim Rudakov torjui Interiltä ensimmäisenä laukoneen Juuso Hämäläisen yrityksen ja vieraiden neljäntenä laukonut Boubou Diallo kolautti pallon ylärimaan. Hongan kaikki neljä laukojaa (Eremenko, Aalto, Koski, Muzinga) onnistuivat omissa pilkuissaan.

– Oli todella tärkeää, että pystyimme pitämään maalimme puhtaana. Puolustimme hyvin kurinalaisesti, ja olimme myös vahvoja kaksinkamppailuissa. Parannettavaa on vielä maalisektoreilla. Jos pystymme olemaan joukkueena vielä vähän aktiivisempia, niin uskon että voimme haavoittaa Oulua pahasti, Honka-puolustaja Dario Naamo sanoo.

Loppuun asti saatiin jännittää myös Seinäjoella. AC Oulun ja SJK:n välinen ottelu eteni rangaistuspotkukilpailuun 2-2 lukemissa ja lopulta oululaiset pääsivät juhlimaan jatkopaikkaa.

Honka ja AC Oulu ovat kohdanneet kahdesti kauden aikana. Honka voitti molemmat ottelut yhteismaalein 7-2, mutta nyt edessä on aivan erilainen tilanne. Lauantain ottelussa häviäjän kausi päättyy, voittaja jatkaa Eurolopputurnauksen finaaliin.

- Honka on ollut tällä kaudella meille vaikea vastus ja kolme kuukautta sitten Espoossa oltiin koko peli jäljessä. Honka pelaa parhaimmillaan futista, jossa se luo pallonhallinnan avulla maalitilanteita ja viimeistelee tehokkaasti. Joukkue kykenee etenemään myös suoraviivaisesti nopeiden ja taitavien laitapelaajiensa kautta. Välillä Honka on kuitenkin tuskaillut tehottomuutensa kanssa ja hukannut pisteitä kadotettuaan otteensa.

- Meidän täytyy pystyä puolustamaan ja hyökkäämään rohkeasti, mutta tasapainosta ja muodosta huolehtien. Luonnonnurmi ja mahdollinen lumisade luovat oman mausteensa lauantain otteluun. Valmiina täytyy olla kaikella lailla, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen luonnehtii.

Honka saa lauantain otteluun paremmin runkosarjassa sijoittuneena kotiedun. Jos vastaan olisi tullut SJK, olisi edessä ollut vierasmatka Seinäjoelle.

– Se on meille todella tärkeää, sillä pitkä reissaaminen heti päivän jälkeen olisi ollut todella raskasta. Tuntuu todella hyvältä pelata ihanan kotiyleisömme edessä, Naamo summaa.

Honka vs AC Oulu-ottelun voittaja jatkaa kohtaamaan Eurolopputurnauksen finaaliotteluparissa VPS:n. Sen otteluparin voittaja saa europaikan ensi kaudelle.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Jantunen Olli
AET 2: De Casseres Christian
4.ET: Antamo Dennis


FC Honka - AC Oulu Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 28.10. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, AC Oulun verkkosivut
Lisää uutisia