AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 19.10.2023

Honka-kapteeni Henri Aalto päättää komean uransa - "Tunnen syvää kiitollisuutta"

Honka-kapteeni Henri Aalto päättää komean uransa - "Tunnen syvää kiitollisuutta"

Henri Aalto jättää jäähyväiset Veikkausliigakentille. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hongan kapteeni ja monivuotinen luottopelaaja Henri Aalto päättää hienon uransa tähän kauteen.

HooGeessä jalkapallouransa aloittanut Aalto on pelannut Hongan edustusjoukkueessa kolmellatoista eri kaudella ja yhteensä 316 kilpailullista ottelua. Koko Veikkausliigaurallaan Aallolla on tilillä 288 ottelua. Hongan lisäksi Aalto on edustanut urallaan SJK:ta, sekä Saksassa VfB Oldenburgia.

Aalto on saavuttanut Hongan kanssa Suomen Cupin mestaruuden 2012, sekä Cup-hopeaa kausilla 2008 ja 2023. Liigacupin hän on voittanut Hongan kanssa kolmesti, 2010, 2011 ja 2022. Veikkausliigassa kaulaan on Honka-paidassa ripustettu hopeamitali 2008, 2009 ja 2013, sekä pronssimitali kausilla 2019 ja 2022.

Suomen mestaruuden Aalto voitti SJK:n paidassa kaudella 2015 ja juhli Seinäjoella myös uransa toista Suomen Cupin voittoa 2016. Lisäksi hän saavutti SJK:ssa kaudella 2016 Veikkausliigassa pronssia ja Liigacupissa hopeaa.

– Olin tunnustellut lopettamista jo muutamana syksynä. Kesän aikana päätös kypsyi painollaan lopulliseksi, monesta syystä, niin kehollisesti kuin mielellisesti. Vaikka kärsin kauden aikana valitettavista vaivoista, pelivuosia olisi halutessa riittänyt. Koen kuitenkin ulosmitanneeni tyydyttävästi potentiaalini ja lajille sekä rakastamalleni elämäntavalle omistautumisen, ja on koittanut aika aloittaa uusi elämä. Tunnen tällä hetkellä syvää kiitollisuutta urastani, helpottuneisuutta kirkkaasta päätöksestä ja nöyrää innostusta enteilevästä muutoksesta. Edessä saattaa toki olla monenlaisia reaktioita, joita ei voi täysin ennakoida, mutta odotan tulevaa suurella uteliaisuudella, Aalto sanoo.

– Avaan yleisemmin lopettamista koskevia ajatuksiani toivottavasti lähiaikoina julkaistavassa kirjoituksessa. Tässä hetkessä haluan sanoa: kiitos perhe, ystävät, pelikaverit, valmentajat, vastustajat, huolto- ja taustajoukot, kannattajat, koko FC Honka sekä muut edustamani seurat, ja kaikki lajin parissa kohtaamani sekä lajitoimintaa eri tavoin tukeneet ja tukevat henkilöt. Kiitos täydestä sydämestäni. Olemme yhdessä arvokas ja välttämätön osa jakamiamme hienoja yhteisöjä ja tarinoita, se on kaunista, hän jatkaa.

Jo kaudella 2008 Veikkausliigadebyyttinsä Hongan riveissä tehneellä Aallolla on koossa komeat 288 pelattua ottelua Veikkausliigassa.

– Haluan omasta ja koko Hongan huippujalkapallon puolesta kiittää Henkkaa pitkästä urasta ja aivan kaikesta mitä hän on vuosien saatossa seurallemme antanut. Tulemme muistamaan Henkan kapteenina, joka antoi meille kaikkensa ja joka todellakin ulosmittasi paljon yhteisten unelmiemme eteen. Toivon näkeväni Henkka sinut jossain kohtaa ja jossain roolissa taas Hongan mukana. Se on oikein. Kiitos vielä kerran kaikesta, kiittää Hongan manageri Hexi Arteva.

Honka kiittää Aaltoa hienosta urastaan lauantaina 21.10. kello 17.00 alkavassa ottelussa FC Interiä vastaan.

Lisää uutisia