AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 13.10.2023

Noah Pallas ammentanut oppia Huuhkajien matkassa

Noah Pallas ammentanut oppia Huuhkajien matkassa

Noah Pallas on Huuhkajien mukana Sloveniassa. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulun laitapuolustaja Noah Pallas on nopeassa tahdissa noussut mukaan Huuhkajien rinkiin. Pallas yrittää ottaa maajoukkueleireiltä mahdollisimman paljon oppia jatkoa ajatellen.

Pallas nousi ensimmäistä kertaa Huuhkajiin tämän vuoden tammikuussa ja on ollut sen jälkeen vakiokasvo joukkueen matkassa. Hän kuitenkin myöntää, ettei laske itseään vielä maajoukkuekonkariksi.

- On se ehkä helpompaa tulla mukaan tänne. Ei ehkä jännitä yhtä paljon ja tuntee jätkät ja valmentajat. En voi kuitenkaan väittää, että tämä on vielä rutiinia. Kyllä tämä on vielä minulle uutta, Pallas pohdiskeli Huuhkajien perjantaisessa lehdistötilaisuudessa.

Pallas on saanut tähän mennessä tililleen kaksi A-maaottelua, mutta vaikka lopullinen läpimurto pelaavaan kokoonpanoon on vielä tekemättä, niin jo pelkästään Huuhkajien mukana harjoitteleminen on ollut antoisaa.

- Laatueron näkee kaikessa. Ensimmäinen kosketus, syöttötaito ja pelivalinnat. Mielestäni muutenkin jalkapallossa hyvät pelaajat erottuvat sillä mitä valintoja he pystyvät tekemään pallon kanssa, ja miten he minimoivat riskejä ja miten he pystyvät luomaan tilanteita. Nämä treenit ovat aika paljon sellaisia joissa valmistaudutaan peliin, ettei ole ihan sellaisia tosi korkeatempoisia treenejä. Esimerkiksi AC Oulussa on siten, että pelaamme alkuviikosta paljon ja ehkä vähän enemmän sellaista tappelumeininkiä. Täällä varmistetaan vain se, että pelaajat ovat vireessä ja hommat menevät hyvin, Pallas vertailee.

Erot maajoukkueharjoitusten ja seurajoukkueen välillä on iso, joka samalla puskee Pallasta eteenpäin.

- Se on aina hyvä tilanne, että pääsee joukkueeseen, jossa on parempia pelaajia ympärillä. Siinä on helppo oppia asioita ja katsoa pelaajia, jotka pelaavat samalla pelipaikalla. Voi samaistua ja katsoa, että tuo tekee tuolla tavalla ja tuolla on tuollainen tyyli ja tuo tekee tuossa tilanteessa tuollaisen valinnan. Kyllä siinä voi oppia paljon, jos vain haluaa.

Pallas on ammentanut oppia maajoukkueesta ja yrittänyt tuoda niitä myös omaan peliinsä.

- Omalta osaltani olen tällä kaudella yrittänyt kehittyä rauhallisuudessa pallon kanssa, että uskaltaa pitää palloa tietyissä tilanteissa ja uskaltaa pelata ylöspäin. Täällä, kun katsoo treenejä ja pelejä, niin siinä huomaa sen, etteivät pelaajat pelkää tehdä virheitä, vaan yrittävät tehdä oikeita ratkaisuja ja sitä kautta peli paranee. Hyvä ensimmäinen kosketus ja sitten haluaa pelata eteenpäin ja vähän ahtaaseenkin väliin, koska luottaa siihen pelaajaan ja luottaa, että hän pystyy pärjäämään. Tuollaisia asioita on aika paljon näkynyt.

Huuhkajat jatkaa EM-karsintojaan lauantaina kohtaamassa Slovenian vieraskentällä. Tilanne EM-lohkossa on äärimmäisen kutkuttava, sillä Slovenia ja Tanska johtavat lohkoa tasapistein, mutta Suomi ja Kazakstan kyttäävät pisteen päässä. Lauantaisessa ottelussa onkin jättimäiset panokset, mutta Pallas ei ole huomannut joukkueessa hermostuneisuutta.

- Mielestäni valmistautuminen on ollut aika normaalia. Olemme pystyneet olemaan täällä aika rauhassa ja pelaajat ovat pystyneet nauttimaan omasta ajasta ja treenaamisesta. Ei ole ollut sellaista, että huomaisi kasvoista tai kropan eleistä, että on tosi iso peli tulossa. Aika rutiinilla olemme valmistautuneet melkein joka peliin samalla tavalla, Pallas valottaa.

Slovenian ja Suomen peli pelataan lauantaina 14.10. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 19.00.

Lisää uutisia