AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 14.10.2023

Huuhkajilla isot panokset – ”Asetelma on hyvin kutkuttava”

Huuhkajilla isot panokset – ”Asetelma on hyvin kutkuttava”

Huuhkajat kohtaa Slovenian lauantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajat jatkaa EM-karsintoja lauantaina kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Ottelussa on jättimäiset panokset, sillä voitolla Huuhkajat ottaisi harppauksen kohti EM-paikkaa.

Suomen joukkue kokoontui Ljubljanaan jo maanantaina ja on valmistautunut koko viikon lauantain otteluun. Lohkossa on tiukka tilanne, kun Slovenia ja Tanska ovat tasapisteissä lohkon kärjessä, mutta Suomi ja Kazakstan seuraavat vain pisteen perässä.

- Jännittävä peli tulossa. Kaikki tietävät mikä tilanne lohkossa on ja neljä peliä on jäljellä. Olemme päässeet hyvin harjoittelemaan muutaman kerran ja pelaajat ovat valmiina huomista ajatellen, Kanerva totesi perjantaina.

Ennakolta ajateltuna Suomen loppuohjelma on Sloveniaa helpompi, sillä Slovenia matkaa vielä Tanskan ja Pohjois-Irlannin vieraaksi sekä kohtaa kotonaan Kazakstanin. Suomella on Slovenian jälkeen kotipelit Kazakstania ja Pohjois-Irlantia vastaan sekä vieraspeli San Marinossa.

Molemmat joukkueet tarvitsevat pisteitä, mutta lähtökohtaisesti tasapelikin pitäisi Suomen asetelmat hyvinä.

- Asetelma on hyvin kutkuttava ja jännä. Luulen, että pelaajat nauttivat yhtä lailla kuin meikäläinenkin, kun pääsemme pelaamaan isoista panoksista. Slovenia on vahva kotijoukkue ja pelannut kuusi edellistä kotipeliään tappioitta, joista se on voittanut neljä ja pelannut kaksi tasapeliä. Tanskaa ja Serbiaa vastaan tasapelit ja viimeisessä kuudessa kotiottelussa he ovat tehneet keskimäärin kaksi maalia pelissä.

- Se kertoo siitä kovasta kotivireestä mikä joukkueella on. Ennen kaikkea he haluavat hyökätä kotona ja sitä varmasti nähdään lauantaina, Kanerva ennakoi.

Vaikka lauantain jälkeen edessä on vielä kolme peliä, niin Kanerva tietää lauantain ottelun merkityksellisyyden.

- Mikään ei varsinaisesti vielä lauantaina ratkea, mutta kyllä nämä kuuden pisteen matseja ovat, se on ihan selvä.

Slovenian ja Suomen välinen ottelua alkaa kello 19.00 Suomen aikaa.

Lisää uutisia