AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 16.9.2023

Honka haki arvokkaat pisteet Seinäjoelta (SJK-FC Honka 1-2)

Honka haki arvokkaat pisteet Seinäjoelta (SJK-FC Honka 1-2)

Kuva: Juha Tamminen

SJK kaatui niukasti 1-2 luvuin Veikkausliigan mestaruussarjan avausottelussa FC Hongalle.

SJK sai otteluun kelpo alun, ja isännät saivat hyvän paineen aikaiseksi etenkin 10 minuutin pelaamisen jälkeen. Ensimmäinen laatupaikka syntyi vartin kohdalla, kun Valentin Gasc ja Murilo pelasivat pallon kulmasta Ville Tikkaselle. Toppari otti tyhjät pois ja lähetti kovan, maata nuolevan laukauksen kohti Honka-maalia, mutta veto suuntautui etukulmasta ohi.

Peli pysyi tarkkana ja tasaisena, mutta vieraat pääsivät yllättämään SJK:n puolen tunnin kohdalla. Kerhon pallon menetys omalla alueella johti rikkeeseen, joka toi Hongalle vapaapotkun reilusta 20 metristä. Pallon taakse asettautui Johannes Wurtz, joka upotti pelivälineen Krišjānis Zviedrisin vartioiman maalin alanurkkaan.

Vajaa 10 minuuttia myöhemmin SJK hukkasi pallon jälleen omalla alueella, ja Honka rokotti toistamiseen. Asialla oli jälleen Wurtz.

SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez teki puoliajalla pari vaihtoa lisätäkseen hyökkäysvoimaa. Lepuutuksen takia vaihdossa aloittanut maalitykki Jaime Moreno tuli kentälle Pyry Hannolan tilalle, ja Otto Kemppainen korvasi puolestaan Kingsley Oforin oikealla laidalla.

Toisella jaksolla nurmella nähtiinkin nälkäinen seinäjokelaisryhmä, joka taiteili kavennusmaalin heti kättelyssä. Terry Yegbe pelasi pallon vasempaan laitaan Murilolle, joka teki itselleen tilan ja keskitti maalille. Dunwoody pääsi päineen väliin ja puski kavennuksen 48. minuutilla.

Hetkeä myöhemmin Moreno pääsi hyvälle tontille rangaistusalueella. Pallo tuli lähelle pilkkua Murilon keskityksen kautta, mutta SJK-hyökkääjän laukaus suuntautui suoraan kohti Honka-vahti Maksim Rudakovia.

Rudakov oli valppaana myös juuri ennen tunnin täyttymistä, kun isännät pelasivat Murilon hankkiman kulmapotkun lyhyenä, ja Yegbe pääsi kokeilemaan laukaustaan reilusta 20 metristä. Kova veto lähti maata pitkin, ja Rudakov liimasi pallon näppeihinsä.

Toisella jaksolla hirmuisella pelipäällä ollut Murilo loi seuraavan tilanteen 64. minuutilla. Hän veti kaksi Honka-pelaajaa vipuun, leikkasi keskustaan ja lähetti kudin kohti maalia, mutta Rudakov torjui tilanteen kulmaksi.

72. minuutilla tasoitusmaali oli enemmän kuin lähellä: Valentin Gasc antoi kulman vasemmalta puolelta, ja Dunwoody pääsi jälleen puskemaan. Tällä kertaa pallo pysähtyi kuitenkin sisätolppaan.

SJK loi lopussakin painetta Hongan päätyyn, mutta huippupaikkoja ei enää syntynyt, ja vieraat painelivat voittoon.

Lisää uutisia