AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 16.9.2023

"Olemme olleet haavoittuvaisia" - SJK-luotsi Gómez ei tingi tavoitteista tappiosta huolimatta

"Olemme olleet haavoittuvaisia" - SJK-luotsi Gómez ei tingi tavoitteista tappiosta huolimatta

Toisen jakson esitys antoi uskoa Joaquin Gómezille. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK kärsi mestaruussarjan avauksessa niukan tappion, kun pisteet OmaSp Stadionilta lähtivät FC Hongan matkaan numeroin 1-2.

Honka pääsi iskemään avausjaksolla kahdesti ja nuo maalit riittivät lopulta myös voittoon.

– Päästämme tällä hetkellä paljon maaleja, joten meidän pitää olla valmiita tekemään paljon maaleja. Avausjaksolla teimme virheitä, joita ei pitäisi tehdä, joten meidän oli tehtävä toiselle jaksolle muutoksia. Laitoimme kaiken peliin, mutta jouduimme pettyä tulokseen. Toinen jakso jätti kuitenkin meille tuntemuksen, että pystymme kääntämään pelejä, SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez tuumasi.

Päästäkseen mukaan mestaruustaistoon SJK tarvitsee muiden joukkueiden apua, mutta Gómez painottaa, että päätavoitteena on alun perinkin ollut europaikan lunastaminen. Kahden parhaan joukkoon yltäminen toisi europaikan varmuudella, mutta paikan voi lunastaa myös euro-playoffeista, jossa pelaavat sijoille 3–7 yltävät joukkueet.

– Meidän päätavoite ei ole muuttunut: haluamme pelata ensi kaudella Euroopassa. Taistelemme top 2 -paikasta niin kauan kuin meillä on siihen mahdollisuus, mutta jos emme yllä niille sijoille, sitten yritämme pedata meille parhaat mahdolliset lähtökohdat europlayoffeihin.

SJK on voittanut upean alkukauden jälkeen vain kolme ottelua viimeisestä 12 väännöstään. Gómez painottaa, että SJK:n on nyt oltava henkisesti vahvempi kuin koskaan aiemmin.

– Olemme olleet haavoittuvaisia. Vaikeudet ovat tuntuneet kuin maailman lopulta. Ensimmäisestä jaksosta jäi tänään kauhea fiilis, mutta onneksi näytimme toisella jaksolla, että voimme kääntää vaikeat tilanteet voitoiksi, Gómez päätti.

Lisää uutisia