AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 16.9.2023

Ennakko: KuPS-VPS

Ennakko: KuPS-VPS

Kuva: KuPS / Niklas Pehkonen

Kuopion Palloseuran Veikkausliigan Mestaruussarja alkaa todellisella huippukamppailulla, kun kuopiolaiset isännöivät kotipelissään huikeassa voittoputkessa olevaa Vaasan Palloseuraa.

Ottelun lähtökohdat ovat herkulliset. KuPS hakee täyttä pistepottia ja haluaa samalla katkaista Vaasan Palloseuran 10 voiton putken. Viimeisin tappio Vaasalaisilla on kesäkuussa pelattu FC Honka – VPS ottelusta, jolloin espoolaiset nappasivat täyden pistepotin kotiyleisönsä edessä.

Joukkueet kohtaavat toisensa kolmannen kerran tällä Veikkausliigakaudella. Joukkueiden ensimmäisen kamppailun vei kesäkuussa Vaasassa pelatussa ottelussa KuPS lukemin 0–2, mutta heinäkuun alussa VPS haki oman ryöstöreissunsa Väre Areenalta. Tuolloin ottelun ensihetkillä nähtiin dramaattinen tapahtuma, kun ensimmäisellä peliminuutilla Ibrahim Cissé ajettiin ulos suoralla punaisella.

- Viime ottelumme KuPSia vastaan oli spesiaali. Pelasimme miesylivoimalla koko matsin, ja kyseiseen otteluun emme voi peilata KuPSia mitenkään. KuPS on selkeästi HJK:n ohella liigan laadukkaimpia joukkueita. Kuopiolaisten ryhmä on hyvä sekoitus taitoa ja fyysisyyttä, ja he pelaavat joukkueena hyvin yhteen. He haluavat kontrolloida palloa ja peliä, VPS-luotsi Jussi Nuorela huomauttaa.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara on päässyt keskittymään huomiseen otteluun joukkueen kanssa harjoituskentällä viikon verran. Honsu kokeekin, että oppi on mennyt perille ja joukkue on täysin valmis Mestaruussarjan tärkeisiin kamppailuihin.

- Joukkue on valmis mestaruussarjaan ja tiedostamme, että jokainen ottelu ja jokainen piste on näissä viidessä pelissä arvokas. Menemme peli kerrallaan, kertoo Honkavaara.

Vaasan Palloseura nousi vaikean alkukauden jälkeen lentoon, jota ei voinut käsikirjoittaa ennen kauden alkua. Ensimmäisen kymmenen kierroksen jälkeen Vaasalaiset olivat keränneet vain kuusi pistettä ja tilanne näytti erittäin huolestuttavalta. Kauden edetessä kuitenkin laiva käänsi kurssiaan ja on VPS on ansaitusti tällä hetkellä sarjan kuumin joukkue. Honkavaara kehuukin vaasalaisten tekemää täyskäännöstä ja varsinkin luottoa omaan tekemiseen.

- VPS jaksoi vaikeina hetkinä luottaa omaan tekemiseensä ja pienet marginaalit alkoivat kääntyä heidän puolelleen. Laadukas joukkue, jonka pelaamisen sapluuna on selkeä, kehuu Honsu vaasalaisia.

Kokenut valmentaja tietää kuitenkin, miten huominen ottelu käännetään kuopiolaisten voitoksi.

- Pallokontrolli on tärkeää. Hyökkäykset heitä vastaan pitää päättää tehokkaasti ja tasapainoisesti, kiteyttää Honkavaara.

Nuorela näkee VPS:n vahvuuksien olevan rohkeassa pelaamisessa, jonka on jatkuttava sunnuntaina Kuopiossa. Nuorela tiedostaa myös, että laadukas KuPSin joukkue tulee antamaan painetta VPS:n päätyyn sunnuntain kohtaamisessa.

- Meidän pitää olla rohkeita ja haastaa KuPSia tosissaan. Jos lähdemme ns. "toivomaan parasta", uskon, että meille käy huonosti. Meille on todella pitkä matsi tulossa, jos joudumme vain puolustamaan. Totta kai puolustamisjaksoja tulee pelin aikana, ja joudumme todennäköisesti olemaan jopa aika syvälläkin omassa päässä osittain pelissä.

- Meidän on kyettävä puolustamaan rohkeasti ja prässäämään aktiivisesti. Meidän on myös oltava rohkeita pallon kanssa, ja kyettävä pitämään palloa pidempiä jaksoja. Mielenkiintoinen peli tulossa, Nuorela summaa.

Erotuomari Al-Emara Mohammad
AET 1 Valjakka Turkka
AET 2 Vihreävuori Riku
4.ET Nevalainen Ville

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)


KuPS - VPS Väre Areenalla sunnuntaina 17.9. kello 16.00. Ottelu on myös Ruudun studio-ottelu ja suora lähetys alkaa studio-osuudella jo kello 15.15. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut
Lisää uutisia