AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 7.9.2023

Hongan Dario Naamolla iso syksy - tavoitteet Veikkausliigassa, cupissa ja U19-maajoukkueessa

Hongan Dario Naamolla iso syksy - tavoitteet Veikkausliigassa, cupissa ja U19-maajoukkueessa

Dario Naamolla riittää tavoitteita loppuvuoteen. (Kuva: Juha Tamminen)

U19-poikien maajoukkue pelaa perjantaina syksyn ensimmäisen maaottelunsa, kun vastassa Eerikkilässä on kaksoismaaottelun avausosassa Wales. Veikkausliigaväriä joukkueeseen tuo muun muassa FC Hongan Dario Naamo.

Naamo pelaa tällä hetkellä todellista läpimurtokautta – nuorempana KäPaa ja TiPS:aa edustanut laitapuolustaja on vallannut ison roolin espoolaisryhmässä. Honka tiedotti tiistaina Naamon jatkosopimuksesta, joka sai hymyn kannattajien huulille.

– Olen pelannut Hongassa jo neljä vuotta, ja seurassa on ollut hyvä kehittyä pelaajana. Olen saanut vuosien varrella paljon tukea – olen onnellinen uudesta jatkosopimuksesta. Tavoitteenani on siirtyä ulkomaille lähivuosien aikana, mutta tämä on hyvä välisteppi, Naamo kertoo.

– Tein viime kaudella liigadebyyttini, mutta pelasin pääasiassa Kakkosta. Liigan ja Kakkosen välillä on tosi iso ero, ja minullekin on tullut hieman yllätyksenä, kuinka hyvin olen sopeutunut liigaan. Peli on paljon fyysisempää ja nopeampaa, ja vastustajat ovat parempia.

Naamo pelasi kaikkiaan 16 Veikkausliigan runkosarjaottelussa, joista kymmenessä hän oli avauskokoonpanossa. Neljässä viimeisessä kamppailussa Naamo kellotti täyden 90-minuuttisen – Honka voitti näistä peleistä jokaisen, eikä päästänyt niissä maaliakaan. Honka lähtee Mestaruussarjaan viidenneltä sijalta, mutta kolmantena majailevaan SJK:hon on vain kolmen pisteen matka.

– Olen saanut tällä kaudella paljon vastuuta ja olen mielestäni käyttänyt näyttöpaikkani hyvin. Meillä on mahtava joukkue, ja nautin pelaamisesta joukkuekavereideni kanssa. Pelimme on mennyt koko ajan parempaan suuntaan, ja olemme saaneet parempia tuloksia. Meillä on hyvät lähtökohdat loppukauteen – olisi tosi siistiä voittaa pronssia. Lähdemme voittamaan kaikkia matsejamme.

Syyskuu on espoolaisseuralle huipputärkeä, sillä Honka pelaa lauantaina 30. syyskuuta Suomen Cupin finaalissa. Honka kohtaa Olympiastadionilla pelattavassa loppuottelussa Ilveksen – espoolaiset nähtiin finaalissa edellisen kerran vuonna 2012, jolloin Honka juhli cupin mestaruutta.

– En ole koskaan pelannut Olympiastadionilla, ja odotan finaalia todella innolla. Toivottavasti peliin tulee mahdollisimman paljon meidän kannattajiamme. Vain pokaali kelpaa meille, se on selvää. Hongan edellisestä cup-mestaruudesta on yli kymmenen vuotta, ja se olisi seuralle iso juttu.

Seuraavien päivien aikana Naamon keskittyminen on kuitenkin täysillä maajoukkueessa. Wales-pelit ovat U19-pojille viimeiset ennen EM-karsintaturnausta, jossa Suomi pelaa samassa lohkossa Romanian, San Marinon sekä Tshekin kanssa. Lohkon kaksi parasta joukkuetta sekä karsintojen paras lohkokolmonen etenevät EM-jatkokarsintoihin.

– Walesilla on isojen Valioliigaseurojen pelaajia, ja on hienoa päästä mittaamaan tasoa heitä vastaan. En ole ikinä pelannut Walesia vastaan, mutta odotan kokemusta innolla. Meillä on koossa hyvä nippu, ja treeneissä näkyy, että pelaajat ovat hyvässä vireessä. Olemme kehittyneet joukkueena, ja haluamme kehittyä lisää, jotta pärjäämme karsinnoissa mahdollisimman hyvin.

U19-poikien perjantainen maaottelu Walesia vastaan alkaa Eerikkilässä kello 18.00 ja on nähtävissä suorana ja selostettuna Palloliiton YouTube-kanavalla.

Lisää uutisia