AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 3.9.2023

Asiantuntija ​Mika Hilander: "HJK:n peli ei ole enää konemaista"

Asiantuntija ​Mika Hilander: "HJK:n peli ei ole enää konemaista"

"Hila" näkee sunnuntain huippuottelussa monia mahdolllisuuksia. (Kuva: Juha Tamminen)

Sunnuntaina ratkeava Veikkausliigan runkosarjan voitto HJK:n ja KuPS:n välillä tarjoaa oivat mahdollisuudet spekulaatioille.

Ruutu+:n asiantuntija Mika Hilander löytää ottelun ennakkoasetelmista monta mielenkiintoista kulmaa.

- HJK:lla on tietysti hyvä mieli, kun menivät lohkovaiheeseen Euroopassa, tämä toisaalta antaa kuopiolaisille lisäsaumaa, koska HJK joutuu melko varmasti kierrättämään pelaajiaan.

Hilanderin mukaan KuPS ei voi missään nimessä antaa HJK:n voittaa ja karata maaottelutauolle neljän pisteen etumatkalla.

- KuPS on sunnuntaina vähän pakkoraon edessä. Pitää kuitenkin muistaa, että HJK on ollut pari peliä aivan köysissä, mutta kääntäneet homman aina itselleen. Olisiko tämä käsikirjoitus sunnuntainakin, Hilander pohtii.

- Kaikki edellä mainittu kertoo, että HJK:lla on tällä hetkellä hyvä henki joukkueen sisällä. Peli ei ole enää niin konemaista, vaan homma on muuttunut pelaajalähtöisemmäksi. Ja huippuyksilöitähän HJK:lla riittää.

Ottelun lopputuloksesta Hilander heittää parikin arviota.

- Klassinen 1-1 kuulostaisi turvalliselta, mutta jos KuPS:n Arttu Heinonen lasketaan taas irti viimeisellä kympillä, voi tämä hyvinkin kääntyä myös kuopiolaisille, Mika Hilander päättää.

Mika Hilanderin aisaparina asiantuntijana sunnuntaina toimii Pekka Lagerblom. Lassi Hurskainen isännöi studiota ja Velja Engström selostaa.

Studio-osuus alkaa Ruutu+:ssa kello 15.15. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia