AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 2.9.2023

Ennakko: HJK-KuPS

Ennakko: HJK-KuPS

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan runkosarja huipentuu sunnuntaina, kun Kuopion Palloseura saapuu HJK:n vieraaksi Bolt Arenalle.

Klubi lähtee huomiseen kärkikamppailuun mukavista asetelmista, kun sinivalkoiset nousivat viime kierroksen jälkeen sarjataulukon piikkipaikalle jättäen kuopiolaiset pisteen takamatkalle. Huomenna ei siis jaeta vielä mestaruuspyttyjä tai mitaleita, mutta yksi huomattavan merkittävä panos sunnuntain ottelulla kuitenkin on: runkosarjan voittaja pääsee pelaamaan kauden viimeisen, mahdollisesti mestaruuden ratkaisevan ottelun kotikentällään.

Tärkeä ottelu on herättänyt kiitettävästi kiinnostusta yleisössä: Bolt Arena oli myyty yli puolilleen jo pari viikkoa sitten, ja lauantai-iltapäivänä jäljellä oli enää hajapaikkoja Klubipäädyssä. Ottelu myytäneen loppuun vielä lauantain aikana. Pieni määrä lippuja saattaa kuitenkin vapautua myyntiin vielä sunnuntaina.

– HJK–KuPS on muodostunut viime vuosina klassikoksi Veikkausliigassa, ja nytkin kiinnostus ottelua kohtaan on suuri. Täysi stadion tuo tietysti oman lisämausteensa huomiseen matsiin, totesi HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

– Ottelu on itselleni erityinen myös siksi, että KuPSin penkin päässä on kaksi hyvää ystävääni ja arvostamaani kollegaa: Siku (Sixten Boström) ja Honsu (Jani Honkavaara). Lisäksi KuPSin huoltaja Sami Miettinen toimii myös Huuhkajien huoltajana, ja hänen kanssaan lähdemme varhain maanantaina kohti Kazakstania, sanoi Korkeakunnas viitaten ensi viikon maaotteluihin.

Täysi tupa innostaa myös KuPS-luotsi Jani Honkavaaraa ja koko joukkuetta.

- Paras mahdollinen, tuostahan pelaajat tykkäävät. Kun on yleisöä ja tunnelmaa, niin meidän joukkueemme on aina esiintynyt hyvin. Kyllä se lisää energiaa vain tuo.

HJK lähtee sunnuntain otteluun vakuuttavassa viiden Veikkausliiga-ottelun voittoputkessa. Lisäksi torstaina joukkue juhli kolmatta peräkkäistä lohkovaiheen paikkaa eurokentillä, kun romanialainen Farul Constanţa kaatui Boltilla maalein 2–0 (yhteismaalit 3–2).

– Meillä on upea ottelu alla, mutta se on jo historiaa. Meidän täytyy pystyä taas kauden parhaaseen esitykseemme voidaksemme varmistaa tärkeät kolme pistettä sekä runkosarjan piikkipaikan. Palautuminen on sujunut normaalisti – olemme tottuneet pelaamaan kolmen päivän välein jo pidempään. Sunnuntain ottelussa on isot panokset, ja uskonkin, että torstai-illan tapaan luvassa on hieno futismatsi, jossa kotijoukkue esittää jälleen kauden parasta peliään.

HJK on Korkeakunnaksen alaisuudessa päässyt hyvään tulosvireeseen ja KuPS:ssa tiedetään, että haaste on sunnuntaina kova.

- Hieno fiilis, mahtavaa kun Mestaruussarja periaatteessa alkaa jo tässä pelissä. Tämä on meille sellainen ultimatum-haaste, "Honsu" kuvaa.

- HJK:n peli on selkiytynyt paljon, joukkue hyökkää ehkä vähän suoraviivaisemmin ja monipuolisemmin. Meidän pitää puolustaa tiiviisti ja tilanteenvaihtopelaaminen molempiin suuntiin on todella tärkeä. Meidän pitää kuitenkin olla joka osa-alueella pirun hyviä.

Huomisesta ottelusta HJK:lta ovat pitkäaikaispotilaiden lisäksi sivussa ainoastaan Maksim Stjopin ja Filip Rogić, joka on jo mukana joukkueharjoituksissa.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Jantunen Olli
4.ET: Hämäläinen Oskari

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

HJK - KuPS Bolt Arenalla sunnuntaina 3.9. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut
vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia