AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 20.8.2023

KuPS arvokkaaseen voittoon (KuPS-SJK 3-0)

KuPS arvokkaaseen voittoon (KuPS-SJK 3-0)

Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseura päätti runkosarjan kotikautensa voitokkaasti, kun keltapaidat voittivat SJK:n maalein 3-0 (1-0). Voitolla KuPS pitää sarjan kärkipaikan itsellään.

KuPS oli muuttanut avauskokoonpanoaan sitten viime sunnuntaina pelatun Ilves-ottelun. Tete Yengi nousi takaisin avauskokoonpanoon Saku Savolaisen tilalle kuten myös Clinton Antwi palasi loukkaantumisen jälkeen avaukseen. Lisäksi ensimmäistä kertaa avauksessa nähtiin myös tuore brasilialaisvahvistus Eliton Jr.

Yleisöä Väre Areenalle oli kertynyt loistava määrä ja pääkatsomo oli ennen ottelun alkuvihellystä loppuunmyyty. Kuopiolaisyleisö kannustikin KuPSia hyvin läpi ottelun ja viralliseksi yleisömääräksi kirjattiin lopulta 4374. Enempää ei katsomokokonaisuuden istumapaikoille olisikaan mahtunut, sillä jo nyt monet katsojat tyytyivät katsomaan ottelua seisaaltaan.

Kuopiolaiset tulivat otteluun uudella lähestymistavalla ja puolusti SJK:n hyökkäystä hyvinkin matalalta. Varsinkin ensimmäisen jakson keltapaitojen pelaaminen oli vauhdikasta ja ottelun hallinta oli täysin kotijoukkueella.

Ottelun avausosuman iski avausvastuuta saanut Eliton Jr., joka upotti ensimmäisen KuPS maalinsa pelikellon ollessa 25. minuuttia. Tilanne syntyi loistavasta oikeanlaidan hyökkäyksestä, josta Jake Jervis syötti pallon takaviistoon kuudentoista rajalle ja siellä täysin vapaana ollut brassivahvistus upotti pallon varmasti oikeaan alakulmaan.

Toiselle jaksolle keltamustien ote pelinhallinnasta hieman heikkeni ja seinäjokelaiset pääsivät paremmin kiinni pelin juonesta. KuPS puolustus kuitenkin esti jatkuvalla syötöllä potentiaaliset keskitystilanteet, ja vierasjoukkueen vahvuudet eivät päässeet näkymään kentällä. Pelin edetessä SJK nosti hiljalleen riskitasoa ylemmäksi, kuitenkin ilman tulosta.

Ottelun ratkaisu nähtiin 90. peliminuutilla, kun Arttu Heinonen siirsi kotijoukkueen ensiksi 2-0 johtoon ja pari minuuttia myöhemmin 3-0 johtoasemaan. Maalit viimeistelivät ottelun lopputulokseksi 3-0 ja KuPS piti paikkansa Veikkausliigan kärkipaikalla.

Lisää uutisia