AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 15.8.2023

​"Jalkapallo nyt pääpainopiste" – Jimmy Wargh keskittyy IFK Mariehamnissa vielä vain valmentamiseen

​"Jalkapallo nyt pääpainopiste" – Jimmy Wargh keskittyy IFK Mariehamnissa vielä vain valmentamiseen

Jimmy Warghin fokus on toistaiseksi vain valmentamisessa. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn julkisti maanantaina Veikkausliigajoukkueen nykyisen kakkosvalmentajan Jimmy Warghin seuran uutena toimitusjohtajana ja urheilujohtajana.

Wargh astuu tehtäväänsä virallisesti 1. joulukuuta ja jatkaa nykyisessä tehtävässään kuluvan kauden loppuun. Vasta sen jälkeen on edessä siirtyminen vähitellen uusiin tehtäviin yhdessä eläköityvän, pitkäaikaisen seurajohtajan Peter Mattssonin kanssa.

- Jalkapallo on nyt pääpainopiste, kun tilanteemme on niin vaikea kun se on, Wargh viittaa Grönvittin sarjatilanteeseen Ålandstidningenille.

- Toivon että pystymme voittamaan otteluita ja nousemaan sarjataulukossa, minkä myötä siirtyminen voisi alkaa jo aikaisemmin kuin marraskuussa. Toivoisin että voisimme tehdä töitä lähemmin yhdessä [Peter Mattssonin kanssa] ja lokakuussa ja mahdollisesti jo vielä aiemminkin.

Maarianhaminaan Wargh saapui tälle kaudelle, eikä hänellä siinä vaiheessa ollut mitään ajatusta hakea seurajohtoon, vaikka taustalla on samankaltaisia tehtäviä FF Jarossa.

- Kun tulin tänne, olin pelkästään valmentaja ja hain tätä tehtävää melkoisen miettimisen jälkeen. Laitoin sitten paperit sisään nähdäkseni pitääkö IFK Mariehamn minua sopivana tehtävään, Wargh kertoi.

Näin kävi ja Warghin toimenkuva on lopulta varsin lähellä Mattssonin laajaa tehtäväkenttää. Seura haki lähtökohtaisesti puhdasta toimitusjohtajaa, mutta Wargh saa vastuulleen myös urheilujohtajan tehtävät.

- Ilmoitin, että olen kiinnostunut myös urheilullisesta puolesta, jotta olisin tekemisissä myös suoraan jalkapallon kanssa.

Lähde: Ålandstidningen
Lisää uutisia