AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 14.8.2023

Jimmy Wargh Peter Mattssonin seuraajaksi IFK Mariehamnin johtoon

Jimmy Wargh Peter Mattssonin seuraajaksi IFK Mariehamnin johtoon

Jimmy Wargh ottaa vetovastuun IFK Mariehamnissa. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamnin monivuotinen seurajohtaja ja toimitusjohtaja Peter Mattsson ilmoitti keväällä jättävänsä tehtävänsä ja seura on nyt valinnut Mattsonille seuraajan.

Mattsson on ollut seuran kasvot ulospäin pitkään ja ollut monessa suhteessa seuran kaikki kaikessa. Hän ilmoitti kuitenkin hyvissä ajoin jättävänsä tehtävänsä ja siirtyvänsä eläkkeelle marraskuun lopussa. Seuraajaa lähdettiin toden teolla hakemaan toukokuussa ilmoituksissa paikallismediassa sekä sosiaalisessa mediassa. Hakemuksia tuli kaikkiaan seitsemään ja haastatteluun saakka näistä pääsi muutama.

IFK Mariehamnin hallitus on nyt valinnut yksimielisesti joukkueen nykyisen kakkosvalmentaja Jimmy Warghin uudeksi toimitusjohtajaksi ja urheilujohtajaksi virallisesti 1.12.2023 alkaen. Koska Wargh on jo nyt osa seuran organisaatiota, voidaan valmistelut vaihdokseen aloittaa heti ja kuluvan kauden päätyttyä marraskuussa Mattsson ja Wargh varmistavat yhdessä kaiken tiedon, työtapojen ja kontaktien siirtymisen.

Wargh on toiminut IFK Mariehamnin kakkosvalmentajana kauden 2023 ja jatkaa tehtävässään kauden loppuun.

Ennen IFK:ta Wargh on ollut päävalmentajana Jarossa, valmentajakouluttajana ja talenttivalmentajana Palloliitossa, yksityisyrittäjänä sekä markkinointi- ja myyntipäällikkönä Jarossa. Warghilla on takana myös oma komea pelaajaura niin Veikkausliigassa kuin Norjan 1. ja 2. divisioonassa. Hänellä on kolmen vuosikymmenen kokemus suomalaisen huippujalkapallon eri puolilta. Laaja kokemus ja kyky pitää monta palloa ilmassa samanaikaisesti on elintärkeää IFK Mariehamnin kaltaiselle pienelle seuralle.

- Olemme varmoja, että Jimmyssa olemme löytäneet osaavan, voimakkaan ja taitavan johtajan, joka yhdessä hallituksen, toimistohenkilökunnan ja pelaajien sekä taustojen kanssa luotsaa IFK Mariehamnia kohti tulevaisuutta.

- Pääfokus on tasapainoinen talous kasvavien kumppanituottojen ja kasvavan omiin junioreihin panostamisen kautta. Totta kai pelien jatkuminen Veikkausliigassa on korkealla arvoasteikossa, IFK Mariehamnin hallituksen puheenjohtaja Dan Mikkola sanoo.

Wargh tarttuu uuteen tehtäväänsä innolla kun aika syksyllä koittaa.

- Odotan haastetta päästä toimimaan IFK Mariehamnin toimitusjohtajana. Peter on tehnyt todella hienoa työtä toimitusjohtajana todella pitkään ja olen sekä kiitollinen että innoissani siitä, että olen se joka pääsee johtamaan IFK:ta eteenpäin.

- Minulle tulevana toimitusjohtajana on tärkeää, että IFK pelaa myös jatkossa Veikkausliigaa. Sen takia oma suurin fokukseni on nyt kakkosvalmentajana auttaa "Ahnaa2 ja joukkuetta säilyttämään sarjapaikka, Wargh sanoo.

Myös Peter Mattsson on tyytyväinen tehtyyn valintaan.

- Olen erittäin iloinen siitä, että Jimmy ottaa tehtävän hoitoonsa jälkeeni muun muassa siksi, että hänellä on ollut vastaavia tehtäviä Jarossa. ja hän ymmärtää, että me olemme pieni seura, jonka pitää työskennellä rajallisilla resursseilla. Toivotan Jimmylle mitä parhainta onnea ensi kaudelle, Mattsson sanoo.

Lähde: IFK Mariehamnin tiedote
Lisää uutisia