AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 14.8.2023

Hongalle arvokkaat pisteet (FC Honka-FC Inter 1-0)

Hongalle arvokkaat pisteet (FC Honka-FC Inter 1-0)

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka ja FC Inter kohtasivat Tapiolan urheilupuiston sunnuntaissa ottelussa, joka oli molemmille tärkeä. Vahvempi oli Honka, joka otti voiton 1-0 lukemin.

Molemmat joukkueet loivat tilanteita ottelun alusta lähtien. Kymmenennellä minuutilla Dario Naamo laukoi pienestä kulmasta, Eetu Huuhtanen torjui.

Toisen kympin täyttyessä Inter kokeili kaksi kertaa laukauksilla boksin ulkopuolelta. Ensin Petteri Forsell ja sitten Bismark Ampofo. Ensimmäisen Maksim Rudakov torjui hieman eteensä ja Florian Baak siivosi pallon väljemmille vesille, toiseen Honka-vahti venytti kätensä tielle ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Ottelun avausmaalin iski Honka kauniilla tavalla, minuutilla 28. Clésio ja Florian Krebs sahasivat syötöillään Inter-puolustuksen hajalle ja ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä pelannut Johannes Wurtz viimeisteli varmasti keltamustat 1-0 johtoon.

Näissä lukemissa mentiin myös tauon viettoon.

Yksi ottelun tärkeistä hetkistä nähtiin 51. minuutilla, kun Interin Dimitri Legbo joutui jättämään kentän toisen varoituksensa myötä.

54. minuutilla syöttötaitojaan näytti Roman Eremenko. Kova syöttö laidalta keskelle tuli Mateo Ortízille, jonka laukaus takakulmaa kohdin kiersi kuitenkin hieman ohitse.

Noin minuuttia myöhemmin Tommi Jyry pääsi toisessa päässä laukomaan hyvältä tontilta, mutta Hongan onneksi ohi maalin.

Interin hakiessa vajaallakin ahnaasti tasoitusosumaa, avautui Hongalle paikkoja vastahyökkäyksiin. 70. minuutin täytyessä Edmund Arko-Mensah syötti boksiin Jonathan Muzingalle, joka ei kuitenkaan meinannut ehtiä aivan palloon, eikä liu'usta lauottu kuti ollut Huuhtaselle vaikea torjuttava.

Viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa Jussi Niska pääsi puskemaan pilkun kohdilta, mutta Maksim Rudakov koppasi pelivälineen.

Lisäajalla Otso Koskisella oli vielä hyvä paikka naulata Hongalle 2-0 maali, mutta laukaus painui tolppaa hipoen ohitse. Näihin lukemiin kuitenkin päädyttiin ja Honka nappasi todella tärkeät kolme pistettä itselleen. Samalla se nousi kuudenneksi ohi Interin. Eroa tosin on vain yksi piste ja turkulaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Lisää uutisia