AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 7.8.2023

Lucas Kaufmann jättää Hongan vuosien jälkeen - loppukaudeksi EIF:n riveihin Ykköseen

Lucas Kaufmann jättää Hongan vuosien jälkeen - loppukaudeksi EIF:n riveihin Ykköseen

Lucas Kaufmannin ura jatkuu EIF:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hongan laitapelaaja Lucas Kaufmann siirtyy loppukaudeksi Ykkösessä pelaavan EIF:n riveihin.

Kaufmann saapui Honkaan Ykkösen kaudelle 2017 ja on pelannut keltamustassa paidassa siis seitsemällä kaudella. Veikkausliigaotteluita Kaufmannilla on Hongan paidassa 140, joissa hän on viimeistellyt viisitoista maalia ja antanut kaksikymmentäyhdeksän maalisyöttöä. Suomen Cupissa otteluita on kaksikymmentäneljä ja Liigacupissa kymmenen. Lisäksi Kaufmann on edustanut Honkaa eurokentillä.

Kaiken kaikkiaan otteluita keltamustassa paidassa on kerääntynyt 208. Kaufmann on kuulunut myös joukkueen kapteenistoon.

– Lähes seitsemän vuoden jälkeen Hongassa olen päättänyt jättää seuran. Tänä vuonna peliminuuttini ovat vähentyneet huomattavasti ja haluan olla mukana projektissa, jossa tärkeyteni kentällä huomataan. Koska minulla on niin paljon upeita muistoja ja olen tavannut upeita ihmisiä kentällä ja sen ulkopuolella, tämä ei ole helppo päätös. Honka on ollut iso osa elämääni ja voin toivoa vain kaikkea hyvää seuralle. Ensimmäisen Ykkösen pelini vuonna 2017 jälkeen olen pelannut seurassa yli 200 peliä ja saavuttanut paljon enemmän voittoja kuin tappioita.

- Se jättää minulle tunteen, että tämä ei ole hyvästit, vaan "nähdään pian". Erityiset kiitokset kannattajille, jotka olivat mukana kaikissa peleissä eivätkä koskaan lakanneet tukemasta meitä. Kiitos kaikille valmentajille, jotka olivat osa valmennustiimiä ja seuran johtohenkilöille, että annoitte minulle kaikki työkalut, joita tarvitsin ollakseni mahdollisimman hyvä pelaaja. Joukkuekavereilleni haluan sanoa, että en olisi koskaan voinut saavuttaa mitään tästä ilman niitä uhrauksia, joita olette tehneet joka päivä. Ja lopuksi kiitokset perheelleni, joka on aina tukenut minua kaikessa ja rakastanut minua kaikesta huolimatta. Kiitos!, Kaufmann kiittää.

Myöskään Hongan puolelta ovea ei missään nimessä ole pantu pysyvästi kiinni.

– Haluan omasta ja seuramme puolesta kiittää Lucasia tästä pitkästä yhteisestä matkasta, joka tavallaan alkoi jo melkein kymmenen vuotta sitten. Hieno pelaaja ja vielä hienompi ihminen. Yhteistyö jatkuu vielä varmasti jossain muodossa ja kestää pitkään, sanoo Hongan manageri Hexi Arteva.

Lisää uutisia