AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 26.7.2023

Honka vahvisti hyökkäystään Veikkausliigakentiltä tutulla maalitykillä - Michael López sopimukseen

Honka vahvisti hyökkäystään Veikkausliigakentiltä tutulla maalitykillä - Michael López sopimukseen

Michael López palaa Veikkausliigakentille.

FC Hongan hyökkäys vahvistuu, kun argentiinalainen Michael López liittyy joukkueeseen 1,5-vuotisella sopimuksella. Samalla Juan Alegrian sopimus on purettu yhteisymmärryksessä.

25-vuotias López on edustanut Suomessa aiemmin AC Oulua kaudella 2022. Veikkausliigassa hän iski kahteenkymmeneenseitsemään otteluun kymmenen maalia, jonka lisäksi kolmessa Suomen Cupin ottelussa verkko heilui kertaalleen.

Viimeisimpänä López on edustanut FC Sheriffiä Moldovan pääsarjassa. Hyökkääjän aiempiin seuroihin kuuluvat myös argentiinalaiset CA Banfield, Defensores de Belgrano ja Fenix de Pilar, sekä Valko-Venäjän pääsarjassa FK Minsk.

– Olen iloinen sopimuksesta tänne. Kun sain kuulla mahdollisuudesta tulla seuraan, en epäröinyt. Tiesin, että täällä voin menestyä ja saada onnistumisia. Lisäksi perheeni on mukana täällä, mikä on tietysti hyvä asia. Siitä on tottakai hyötyä, että tunnen Veikkausliigan, vaikka jalkapallo onkin toki sama laji kaikkialla. Tunnen myös Hongan, tiedän miten joukkue pelaa ja mihin se pystyy. Koen, että sovin tänne oikein hyvin, López kommentoi.

– Hyökkääjänä tärkein tehtäväni on tottakai maalinteko. Haluan auttaa joukkuetta myös prässilläni ja olla mukana pelinrakentelussa, tehdä juoksuja ja siten tarjota vaihtoehtoja pelata. Hongan kannattajille haluan sanoa, että tulen varmasti antamaan aina kaikkeni kentällä. Toivon, että voimme juhlia yhdessä monia maaleja!

Tulosta Lópezilta odotetaan myös Hongan puolella.

– Lopez on osoittanut pärjäävänsä oikein hyvin Veikkausliigassa ja hän pystyy tekemään tässä sarjassa maaleja. Hän sopii hyvin meidän pelitapaan ja odotamme innolla yhteistyön alkamista, päävalmentaja Vesa Vasara kiteyttää.

– Olemme yhdessä valmennuksen kanssa katsoneet vaihtoehtoja. Lopez on yksi pelaajista, joita olemme seuranneet aieminkin. Valinta oli meille oikein sopiva. Lopez tulee meille vahvistamaan hyökkäystä. Uskomme, että hän pystyy sopeutumaan suhteellisen nopeasti joukkueeseen, pelitapaan ja maahan. Hänellä on perhe mukanaan, pieni lapsi ja vaimo alusta saakka täällä. Lopez on osoittanut Oulussa, että hän on hyvä boksissa ja pystyy tekemään tehoja. Hän on harjoitellut kotimaassaan omatoimisesti ja näyttää siltä, että pystyisi suhteellisen nopeasti pelaamaan Veikkausliigassa, toteaa urheilutoimenjohtaja Petri Vuorinen.


Lisää uutisia