AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 5.7.2023

"Ei varmasti tule helppoa" - Honka ei aliarvioi SalPaa lainkaan

"Ei varmasti tule helppoa" - Honka ei aliarvioi SalPaa lainkaan

Lucas Kaufmann tähyää cupin välieräpaikkaan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hongan urakka Suomen Cupissa jatkuu jälleen keskiviikkona. Keltamustat ovat selvittäneet tiensä kahdeksan parhaan joukkoon ja vastassa on vieraskentällä SalPa.

Honka on päässyt viime aikoina tuloksellisesti parempaan vireeseen. Se on pelannut viimeiset neljä Veikkausliigaottelua ilman tappioita ja kerännyt niistä kahdeksan pistettä. Voitto oli lähellä myös viime viikon lauantaina Metroderbyssä HJK:ta vastaan Otso Koskisen lauottua Hongan johtomaalin. HJK onnistui kuitenkin tasoittamaan vielä loppuhetkillä.

– Totta kai fiilis on parempi. Hyvät tulokset auttavat pysymään positiivisempana ja motivoituneempana. Meidän pitää jatkaa työntekoa ja uskoa itseemme että teemme oikeita asioita silloinkin kun tulosta ei oikein tule. Nyt kun tulosta on paremmin tullut ja tunnemme esiintyvämme kentällä paremmin, on helpompaa pitää tämä hyvä fiilis ja pyrkiä vielä hieman korkeammallekin tasolle.

- Mielestäni emme tee mitään suuresti erilailla, vaan kyse on enemmän tulosten saamisesta. Jalkapallossa tuloksia ei aina saa oikeita asioita tekemälläkään ja joskus niitä tulee heikommillakin suorituksilla. Meidän tapauksessamme uskon, että olemme tehneet koko ajan oikeita asioita ja nyt se näkyy, Hongan kokenut Lucas Kaufmann sanoo.

Ykköseen täksi kaudeksi noussut SalPa on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla seitsemän kahdellatoista pisteellä. Sarjassa sillä on viime aikoina ollut haastavaa, sillä voitottomien otteluiden putki on venynyt jo kahdeksaan (kuusi tappiota ja kaksi tasapeliä). Suomen Cupissa SalPa otti kuitenkin viime kierroksella komean voiton, kun se kaatoi Veikkausliigajoukkue FC Interin maalittoman varsinaisen peliajan jälkeen rangaistuspotkuilla.

Salolaisten riveistä löytyy honkalaisille tuttuja nimiä. Vielä viime kaudella Honka Akatemiassa pelanneet Roope Pyyskänen ja Aleksi Jännes ovat olleet suuressa vastuussa. Pauli Katajamäki siirtyi Saloon lainasopimuksella huhtikuussa. Lisäksi Hongan paidassa kahdeksan Veikkausliigaottelua pelannut Elmo Heinonen edustaa SalPaa.

– Odotamme totta kai kovaa ottelua. Kyseessä on cup-ottelu, joten asetelma on täysin eri kuin liigassa. Pelaamme vain yhden ottelun, joka ratkaisee. He voivat puolustaa hyvin vahvasti ja yrittää iskeä esimerkiksi vastahyökkäyksistä ja erikoistilanteista. Meidän tulee olla valmiita läpi koko ottelun. Vaikka he pelaavat yhtä sarjatasoa meitä alempana, ottelusta ei varmasti tule helppoa. Pelillä on aivan yhtä paljon merkitystä heille kuin meillekin ja he tekevät varmasti aivan kaikkensa päästäkseen välieriin.

- Lähdemme voittamaan mieluusti ysikymppisen aikana, mutta jos ratkaisu menee rangaistuspotkuille asti, se ei ole meille ongelma. Yksi tavoitteistamme on voittaa Suomen Cup ja huomisen ottelu on tärkeä askel sitä kohti, Kaufmann summaa.

SalPa - FC Honka Salon keskusurheilukentällä keskiviikkona 5.7. kello 18.30. Cupin puolivälieräotteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia