AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.23 // 8.6.2023

Rajamäki antaa VPS:lle toivonkipinän – ”Ei ole missään nimessä kirkossa kuulutettu”

Rajamäki antaa VPS:lle toivonkipinän – ”Ei ole missään nimessä kirkossa kuulutettu”

VPS on kärsinyt tällä kaudella tehottomuudesta. (Kuva: Apollo Photo)

Veikkausliigan viikkokierros saadaan paketoitua torstaina, kun SJK ja VPS iskevät yhteen Pohjanmaan derbyssä. Ruudun asiantuntija Marko Rajamäen näkemyksen mukaan ennakkoasetelmat tulevaan kohtaamiseen ovat selvät.

Ottelussa kohtaavat monella tapaa sarjataulukon ääripäät. SJK on sarjassa kolmantena ja on päästänyt vain kaksi maalia koko kaudella. VPS on puolestaan viimeisenä ja pystynyt tekemään ainoastaan viisi maalia. Rajamäen mukaan vaasalaisten suurimmat ongelmat ovatkin hyökkäyspelissä.

- Kyllä Vaasalla on ollut vaikeuksia. Se on tehottomuus ja maalinteko on ollut tahmeaa. Se myös ennakoitiin kautta ennen. Tete Yengi ei jatkanut viime vuodesta tähän vuoteen ja Kalle Multanen loukkaantui kauden kynnyksellä ja eikä Steven Morrissey ole ollut ihan siinä formissa, Rajamäki aloittaa analyysin Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

- On ollut varmaan loukkaantumisia ja muuta. Se kolmikko, joka oli erittäin tehokas viime vuonna Vaasan Palloseuran hyökkäyksessä, niin se on käytännössä ollut pois, niin kyllä se vähän oli odotettu, että näin voi käydä. Se on ikään kuin se suurin ongelma, jonka kanssa Vaasan Palloseura taistelee, Rajamäki jatkaa.

VPS:n hyökkäyspelaaminen saakin tämän kauden kovimman haasteen, kun vastaan asettuu Veikkausliigan tämän kauden kovin puolustus.

- Kuten sanottu ja käyty läpi, niin Vaasalla ei kauheasti ole tehoja yläkerrassa ollut voittaakseen otteluja. Heidän (SJK) selkeästi suurin vahvuus tänä vuonna on ollut, ettei omiin ole mennyt montaa maalia. Yhdeksän peliä, kaksi palloa mennyt omiin.

Rajamäki näkee, että SJK:lla on tällä hetkellä mahdollisuudet taistella ihan Veikkausliigan mestaruudesta.

- Kyllä tällä hetkellä. Muistetaan Leicesterin mestaruus Valioliigassa ja IFK Mariehamn voitti Veikkausliigan. Sitten kun asiat ikään kuin loksahtavat kohdalleen, niin sinä pysyt siinä vireessä koko ajan. Mielestäni se on mahdollista ja heillä on kaikki eväät siihen.

Vaikka SJK on otteluun lähdettäessä selkeä ennakkosuosikki, niin Rajamäki muistuttaa paikallisotteluiden yllätysmahdollisuuksista.

- Monesti ne derbypelit eivät mene sen sarjataulukon mukaan. Jopa keskivertoa useammin altavastaaja ikään kuin, se peli päättyy heille paremmin kuin mitä se sarjataulukko on. Siinä mielessä Vaasan Palloseuralla on omanlaisensa mahikset myöskin Seinäjoella. Se ei ole missään nimessä kirkossa kuulutettu se, että SJK sen pelin voittaa vaikka vahva suosikki onkin.

Tuorein Suplan Veikkausliiga-podcast on kuunneltavissa täältä.

SJK - VPS OmaSP Stadionilla torstaina 8.6. kello 18.15. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta. Yle esittää myös ottelun suorana lähetyksenä.

Lisää uutisia