AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 7.6.2023

Ennakko: SJK-VPS

Ennakko: SJK-VPS

Kuva: SJK

SJK kohtaa torstaina 8.6. Veikkausliigassa Pohjanmaan derbyssä VPS:n. Ottelu on nähtävillä suorana myös Ylen kanavilla.

SJK on avannut kauden kahdesta pohjalaisjoukkueesta selvästi vahvemmin. Siinä missä VPS majailee sarjan häntäpäässä, oli SJK kierrokseen lähdettäessä sarjan toisena vain pisteen päässä ykkösjoukkue KuPS:sta. Pistekeskiarvolla mitattuna SJK on Veikkausliigan ykkösenä.

SJK ja VPS kohtasivat talvella kertaalleen liigacupissa, jossa Kerho oli vahvempi 3-2. Maaleista vastasivat tuolloin Samson Ebuka sekä puolustajat Matej Hradecky ja Terry Yegbe, jotka ovat muodostaneet yhdessä Ville Tikkasen kanssa alkukauden kovimman topparitrion Veikkausliigassa.

–Tuntuu hyvältä pelata taas kutkuttava peli kotona tässä ottelukunnossa, jossa nyt olemme. Kauan odotetun paikallisvastustajan saapuminen derbymatsiin tekee siitä vielä jännittävämpää jokaiselle. Näemme varmasti katsomoissa hieman normaalia enemmän kannattajiamme, jotka maksimoivat sen upean tunnelman joka on antanut meille ylilyöntiaseman kotipeleissä, tunnelmoi päävalmentaja Joaquín Gómez tulevan derbyn tunnelmaa ja latausta.

–Olemme hyvin tietoisia keskittymisen tärkeydestä näissä paikalliskamppailuissa, jotka saattavat olla hieman ennakoimattomia ja työläitä pelejä. Tästä syystä olemme koettaneet ladata akkujamme viime viikonlopun pelistä ja valmistautua hyvin otteluun. Olemme valmiita haasteeseen! Ja kuten aina, tavoitteenamme on kehittyä edelleen paremmaksi, jatkaa Gómez.

VPS:n valmentaja Henri Sillanpää odottaa niin ikään Pohjanmaan derbyä joukkueensa kanssa innolla.

- Joukkueessa hyvä ja odottava fiilis. Iso peli huomenna. Kaikki pelit ovat aina samanarvoisia, mutta derby on aina derby. Olemme motivoituneita ja valmiina koitokseen.

SJK on esittänyt loistavia otteita pitkin alkukautta, ja ottanut erittäin tärkeitä pisteitä liigan kärkijoukkueita vastaan. SJK ei ole myöskään hävinnyt vielä otteluakaan kotikentällään. Vahva ja laadukas joukkue on täynnä yksilötaitoa sekä tehokkuutta, jonka vuoksi Vepsun on pelattava korttinsa oikein derby-vastustajaansa vastaan. Sillanpään mukaan derby-vastustaja tuo peleihin aina oman panoksensa.

- Yleisöä on yleensä derbyissä enemmän paikalla, ja toivoisinkin, että tupa olisi huomenna täynnä. Seinäjoella on aina ollut hyvä tunnelma ja hieno Stadion, ja tottakai se sytyttää. Ei kovin erilaisia poppamieskonsteja tarvitse ottelua varten tehdä, sillä jos tähän peliin ei syty, ei syty yhteenkään peliin, Sillanpää toteaa.

SJK-luotsi Gómez valittiin ansaitusti juuri Veikkausliigan kuukauden valmentajaksi. Sen lisäksi kuukauden joukkueeseen valittiin peräti viisi SJK-pelaajaa: Ovie Ejeheri, Ville Tikkanen, Terry Yegbe, Kingsley Ofori sekä Jaime Moreno. Koko joukkueen huikea suorittaminen antaa hienot lähtökohdat myös derbyyn.

–Laitetaan OmaSp Stadion rokkaamaan hienossa torstai-illan matsissa! päättää Gómez.

VPS:n haastava kauden ensimmäinen kolmannes on tehnyt joukkueelle tiukkaa molemmissa kentän päissä. Sillanpää tiedostaa joukkueen tarpeen parantaa peliään kentän molemmilla rangaistusalueilla.

- Tiukkoja pelejä takana, jotka ovat kääntyneet vastustajalle. Meidän on oltava vielä parempia kentän molemmissa bokseissa. Tietyllä tapaa meidän pelimme toimii hyvin, mutta meidän on oltava hyökkäyspäässä parempia, kuten myös omassa päässämme. Olemme puolustaneet hyvin, emmekä ole päästäneet paljon maaleja, mutta meidän on alettava tekemään maaleja omista tilanteistamme. Se on yksi vaatimustaso, jota meidän on nostettava selkeästi, Sillanpää myöntää.

Ylen suoran ottelulähetyksen takia ottelu alkaa 15 minuuttia normaalia alkamisaikaa myöhemmin eli kello 18.15.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2: Lamppu Mika
4.ET: Mäkinen Kalle

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikon kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

SJK - VPS OmaSP Stadionilla torstaina 8.6. kello 18.15. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut
vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia