AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 5.6.2023

Janne-Pekka Laine haluaa kääntää Hakan kurssin Pirkanmaan derbyssä

Janne-Pekka Laine haluaa kääntää Hakan kurssin Pirkanmaan derbyssä

Janne-Pekka Laine kohtaa vanhan seuransa. (Kuva: Juha Tamminen)

Yksi kesän kohokohdista pelataan keskiviikkona, kun FC Haka ja Ilves iskevät yhteen Tehtaan kentällä pelattavassa Pirkanmaan derbyssä. Hakan Janne-Pekka Laine odottaa ottelua jo malttamattomana.

Hakalla on menossa vaikeampi vaihe Veikkausliigassa, kun se on jäänyt neljässä edellisessä ottelussa ilman voittoa. Laineen mukaan keskiviikkona on erinomainen mahdollisuus päästä taas voittojen tielle kotiyleisön edessä.

– Nyt on paras mahdollinen hetki kääntää kurssi. On sellainen vastustaja, ettei ketään tarvitse erikseen motivoida. Se on matsi, jota kaikki odottavat. Kotiderby. Se on hyvä sauma näyttää, että olemme Pirkanmaan paras joukkue, Laine korostaa Hakan verkkosivuilla.

Vaikka Hakalla on vaikeampi ajanjakso menossa, niin tilanteesta ei tarvitse olla huolissaan. Viime kaudella Haka pelasi touko-kesäkuun vaihteessa kuusi peliä ilman voittoa ja kaikki tietävät miten kausi päättyi.

– Viime vuonna toukokuu oli myös vaikea. Meillä ei ole ollut ihan helppoja pelejä ja tässä on ollut pitkiä vierasmatkoja. Joukkue uskoo parempaan ja pelasimme talven aikana ja alkukaudesta hyviä otteluita. Pelit ovat pienestä kiinni eikä ole ollut kaukana, että olisimme saaneet joistain niistä peleistä täyttä pistepottia.

Hakan ongelmakohta on selvä, sillä Hakalle on tehty eniten maaleja tämän kauden Veikkausliigassa. Laineen mukaan puolustuspelaamiseen onkin kiinnitetty huomiota.

– Puolustamisemme on ollut heikkoa ja se on se selkein asia. Sitä pitää pystyä parantamaan. Uskomme aina pystyvämme tekemään maalin ja sitten meidän vain pitää oma pää puhtaana.

– Meille on tullut puolustuksessa yksittäisiä virheitä ja perusasiat ovat hukassa. Olemme nyt keskittyneet niihin paljon harjoituksissa ja uskon, että ne alkavat toimia. Vastustaja on päässyt liian helposti muotomme sisään ja tulemaan keskeltä, kun heidät pitäisi saada enemmän laidalle.

Laineen juuret ovat vahvasti Hakassa, mutta hän on alkujaan Ilveksen kasvatti. Derby sytyttää häntä erityisesti.

– Se on se peli mitä odottaa eniten. Yksi tavoite on olla Ilvestä korkeammalla sarjataulukossa. Itselleni tämä on aina iso ottelu.

Laine ei ole Hakan ainoa Ilves-taustainen pelaaja, vaan tupsukorvista löytyy kokemusta myös Henri Malundamalta, Vigori Gbeltä, Tuure Siiralta ja Tiemoko Fofanalta.

– Vaikkei olisikaan Ilves-taustaa, niin kaikki ymmärtävät tämän ottelun merkityksen. Kaikki haluavat näyttää, että olemme Pirkanmaan paras joukkue. Lisäksi Ilveksessä on paljon tuttuja, joiden kanssa tulee vietettyä aikaa myös vapaa-ajalla eikä sitä kuittailua jaksa kuunnella, jos häviäisimme. Mieluummin sitä itse kuittailee.

Ottelun jälkeen kannattajilla on mahdollisuus saada Laineen nimikirjoitus hänen fanikuvaansa. Laine nauttii pelin jälkeisistä hetkistä nuorten kannattajien kanssa.

– On kiva nähdä, että ihmisiä kiinnostaa ja he välittävät. Toivottavasti pystymme tuomaan myös tulosta heille. Niitä pelin jälkeisiä hetkiä arvostaa ja ne ovat tärkeitä kaikille pelaajille. Ne toimivat hyvinä motivaattoreina ja haluamme antaa heille myös takaisin.

Omassa nuoruudessaan Laine ei juuri nimmareita hakenut, mutta yksi elävä muisto sellaisista on.

– Muistan, kun voitin kerran avausmaaliveikkauksesta sellaisen tekniikkapallon, jossa oli kaikkien pelaajien nimmarit. Se on jäänyt mieleeni, muistelee Laine.

Ottelussa juhlistetaan keskiviikkona myös 100-vuotiasta Valkeakoskea, joten Tehtikselle on tulossa jälleen paljon yleisöä. Alkukauden peleissä lehterit ovat täyttyneet hienosti ja Laine toivoo sen jatkuvan myös keskiviikkona.

– Toivottavasti tulee taas paljon väkeä paikalle. Emme ole tällä kaudella Tehtiksellä hävinneet ja se on pelaajille aina kiva paikka pelata. Haluamme antaa yleisölle vastinetta. Toivottavasti kaikki tulevat mukaan, sillä viihdyttävä matsi on tulossa ja Pirkanmaan valtikka pysyy Valkeakoskella, Laine korostaa.

FC Haka-Ilves Tehtaan kentällä keskiviikkona 7.6. kello 18.00 alkaen.

Lisää uutisia