AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.23 // 7.6.2023

Rajamäki odottaa kutkuttavaa Pirkanmaan derbyä – ”Lähtisin tähän derbyyn”

Rajamäki odottaa kutkuttavaa Pirkanmaan derbyä – ”Lähtisin tähän derbyyn”

Haka ja Ilves iskevät yhteen kauden ensimmäisessä Pirkanmaan derbyssä. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan viikkokierros käynnistyy keskiviikkona ja ohjelmassa on muun muassa FC Hakan ja Ilveksen välinen Pirkanmaan derby. Ruudun asiantuntija Marko Rajamäki odottaa mielenkiintoista ottelua.

Hakalla on allaan neljä peräkkäistä voitonta ottelua ja kaksi peräkkäistä tappiota. Rajamäki uskoo, että Haka tulee derbyyn sisuuntuneena ja taistellen.

- Lähtisin tähän derbyyn. Tässä pitää muistaa, ettei Haka ole hyvässä vireessä. Haka on hävinnyt kaksi edellistä peliään vieraskentällä 0-3. Lukemat kertovat, ettei se ollut kovin lähellä voittoa. Nyt kun pelataan kotipeliä Ilvestä vastaan, niin se on näytön paikka kaikille, Rajamäki aloittaa derbyn ennakoinnin Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

- Kyllä sieltä tulee valmentajansa näköinen joukkue kentälle. Se on ihan päivänselvä juttu, että jonkun pitää maksaa siitä, että me olemme pelanneet huonosti ja nyt on tämä derby. Se joukkue on sytytetty siihen, että etenkin kotipeli vielä, niin kyllä Haka pelaa. Siinä tullaan näkemään ainakin joukkue, joka pistää kaiken likoon. Päättyy peli miten tahansa, se on eri asia, mutta nyt siellä pistetään jalkaa jokaikiseen palloon ja ahtaaseen väliin. Tuossa pelissä nähdään kyllä taisteleva Haka, se on ihan varma.

Myös Ilveksellä on ollut omat haasteensa kauden aikana. Vaikka joukkue on tällä hetkellä kolmen ottelun tappiottomassa putkessa, niin viidestä edellisottelusta on tullut vain yksi voitto. Tamperelaisilla on ollut hankaluuksia pitää johtoasemansa kauden aikana – etenkin kotikentällään. Edellisestä vierasottelustaan Ilves onnistui nappaamaan täyden pistepotin.

- Tämä peli pelataan nyt Valkeakoskella, niin se pistesaldo ja esitykset vieraissa ovat olleet vähän parempia ja olisi lähempänä sitä tasoa, että Ilves nousisi pois keskikastista ja siirtyisi AC Oulun kanssa taistelemaan sinne kärkikolmikon, eli SJK:n, HJK:n ja KuPS:n taakse. Mutta on siinä vielä tekemistä ja erityisesti johtoasemassa pelaaminen, ei ole ollut ihan kohdallaan vielä, mutta siellä on paljon hyviä elementtejä.

Rajamäki odottaa Pirkanmaan derbystä kokonaisuudessaan tasaväkistä kohtaamista.

- Mielestäni Haka-Ilves -peli on ympäripyöreä jo lähtökohtaisesti. Se ei ole yllätys, jos Ilves vie sen tai Haka vie sen.

Tuorein Suplan Veikkausliiga-podcast on kuunneltavissa täältä.

FC Haka - Ilves Tehtaan kentällä keskiviikkona 7.6. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta. Ruudun studio-osuus ottelusta alkaa kello 17.15.

Lisää uutisia