vko.22 // 3.6.2023

KTP:lle arvokkaat pisteet (KTP-VPS 1-0)

Kuva: Mikko Mäkelä

VPS joutui taipumaan jälleen, kun joukkue kärsi tappion KTP:lle vieraskentällä. Joukkueet etenivät tasaisessa ottelussa päästä päähän, ja ratkaisu nähtiin vasta loppupuolella.

Ensimmäinen puoliaika alkoi vieraille shokkihoidolla, kun KTP antoi vaasalaisille vahvaa painetta puolustuspäässä. VPS ei kyennyt rauhoittamaan tilannetta, vaan joutui purkamaan palloja pitkälle KTP:n alueelle. Vepsun unisen alun jälkeen joukkue sai enemmän otetta pelistä saamalla pallollisen pelinsä kuntoon, ja etenemällä hyökkäysalueelle.

Ensimmäinen VPS:n paikka tuli 7 minuutilla, kun Juhani Pikkaraisen pitkä avaus tavoitti Samu Alangon, joka pääsi vapaana laukomaan boksin ulkoreunalta hyvältä paikalta. Laukaus kuitenkin kohosi taivaisiin maalin yli. Heti edellisen jälkeen nähtiin seuraava Vepsun vaarallinen maalipaikka, kun oikealla laidalla edennyt Samu Alanko antoi keskityksen boksiin, josta Evgeniy Bashkirov ohjasi pallon tolppaan.

Tasainen ensimmäinen jakso sisälsi laadukkaita maalipaikkoja molemmilta joukkueilta. KTP:n paras maalintekopaikka tuli 18 minuutilla, kun Mika eteni boksiin upealla yksilösuorituksella pujotellen Vepsun puolustuksen läpi, ja laukoen paraatipaikalta kohti maalia. Tilanteen pelasti kuitenkin Teppo Marttinen huikealla venytyksellä. Pian nähtiin myös Vepsun paras paikka toisessa päässä, kun oikealla laidalla edennyt Tyler Reid pujotteli puolustuksen läpi, ja laukoi boksissa kohti vasenta alakulmaa. KTP:n Rasmus Leislahti kuitenkin torjui laukauksen hienosti.

KTP:n Willis Furtado pääsi myös lähes maalinteon makuun, kun hyökkääjä vastaanotti hyvän avauksen boksin ulkorajalla ja laukoi pallon vastustamattomasti verkkoon. Maali kuitenkin hylättiin Furtadon töniessä Mikko Pitkäsen pois tilanteesta, mikä tulkittiin estämisenä.

Ensimmäiset 45 minuuttia olivat myös rikkonaiset, ja jaksolla nähtiin myös kaksi varoitusta. Willis Furtado sai katsella keltaista korttia vetäessään Saviota ikävästi jaloille pallontavoittelutilanteessa. KTP:n valmentajalle Jussi Leppälahdelle nostettiin myös keltainen kortti protestoinnista. Tauolle siirryttiin 0–0 lukemissa.

VPS tuli toiselle puoliajalle hyvällä otteella, ja KTP kävi huomattavasti vähemmän Vepsun päässä verrattuna ensimmäiseen jaksoon. VPS rauhoitti pelin, ja sai pallonhallinnallaan aikaan hyviä tilanteita. Tehokkuus kuitenkin puuttui, ja tarpeeksi vaarallisia laukauksia ei saatu aikaiseksi.

55 minuutilla nähtiin KTP:n hyvä maalipaikka, kun Damiano Pecile pääsi ohjaamaan pallon päällään kohti maalia boksiin tulleesta keskityksestä, jonka kuitenkin Marttinen torjui vaivattomasti. Heti tilanteen jälkeen mentiin toisessa päässä, kun Peter Michael jakoi pallon boksiin Samu Alangolle avopaikkaan, joka kuitenkin laukoi pallon yli maalin.

76 minuutilla KTP oli siirtyä ottelussa johtoon, kun Jack De Vries laukoi rangaistusalueen oikealta kulmalta pallon upealla kaarella ylärimaan. Kotkalaisten ei tarvinnut odottaa avausmaalia kauaa, kun tilannetta seurasi KTP:n vastahyökkäys, jossa De Vries keskitti oikealta laidalta pallon boksiin Willis Furtadolle, joka ohjasi pallon ilmasta etuyläkulmaan.

Ottelun rikkonaisuus sai toisella puoliajalla jatkoa, ja varoituksia nähtiin viisi kappaletta. VPS:n loppukiri oli lopulta puhditon, eikä joukkue kyennyt nousemaan tasalukemiin kotijoukkueen rinnalle. Ottelu päättyi KTP:n 1–0 voittoon.