AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 31.5.2023

Roope Paunio nousi Hongan sankariksi - "Todella hyvät fiilikset voitosta!"

Roope Paunio nousi Hongan sankariksi - "Todella hyvät fiilikset voitosta!"

Roope Paunio otti ratkaisevat torjunnat 11-metrisissä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka ja HJK Kohtasivat Töölön Bolt Arenalla Suomen Cupin viidennellä kierroksella.

Molemmille joukkueille ottelu oli Cup-urakan ensimmäinen. Varsinaisen peliajan päätyttyä tasalukemissa 1-1, ratkottiin jatkopaikka rangaistuspotkukilpailulla.

Rankkareilla Hongan sankariksi nousi Roope Paunio. Maalivahti torjui niin Liam Möllerin kuin Anthony Olusanyankin yritykset, ja kun koko Honka-nelikkö Clésio, Roman Eremenko, Juan Alegria ja Florian Krebs onnistui omissaan, pääsi Honka juhlimaan jatkopaikkaa.

– Todella hyvät fiilikset voitosta! Päänahka HJK:sta tuo tietysti voittoon aina oman suolansa, Paunio totesi ottelun päätyttyä.

– Ensimmäinen puoliaika oli todella haastava. Hävisimme kaksinkamppailuita emmekä päässeet kontrolloidusti etenemään. Se, että saimme pelin käännettyä toisella puoliajalla, oli todella vahvaa koko joukkueelta.

Paunio pääsi pitkästä aikaa avaamaan Veikkausliigajoukkueen maalilla ja avasi myös hieman suhtautumistaan rangaistuspotkuihin.

– Pilkut sivuutettunakin pelasin mielestäni vahvan ja tasapainoisen esityksen. Tietysti jäi jotain parannettavaakin, mutta pääosin olen tyytyväinen esitykseeni. Meillä on maalivahtivalmentajan kanssa omat suunnitelmamme, mutta ei se mitään astrofysiikkaa ole. Dyykkaa toiseen kulmaan ja toivo että pallo tulee sinne samaan kulmaan.

Lisää uutisia