AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 29.5.2023

Honka haastaa HJK:n cupissa - "Pelaamme ihan hyvin, mutta tarvitsemme myös tuloksia"

Honka haastaa HJK:n cupissa - "Pelaamme ihan hyvin, mutta tarvitsemme myös tuloksia"

Kevin Jansen kaipaa nyt tuloksia. (Kuva: Juha Tamminen)

Tiistaina 30.5. homman nimi on selvä, vain voittaja jatkaa Suomen Cupin kuudennelle kierrokselle. Panokset ovat siis kovat, kun Honka ja HJK kohtaavat Töölön Bolt Arenalla

Niin Honka kuin HJK:kin aloittavat Cup-urakkansa vasta tältä kierrokselta menestyttyään viime kaudella Veikkausliigassa hyvin. Toisen matka tyssää kuitenkin saman tien.

Hongan kauden alku on ollut hieman nihkeä. Viime kierroksella se kärsi 0-1 -tappion KTP:lle. Sitä ennen tuli hieno 3-1 -voitto Oulussa, mutta viiden viime ottelun saldo Veikkausliigasta on kuusi pistettä. Se ei keltamustassa leirissä tyydytä. Erityisesti maalinteko on monessa ottelussa ollut vaikeaa, vaikka toisaalta Honka osui FC Lahden verkkoon kotinurmellaan kolmesti. Neljän muun kotiottelun maaliero on kuitenkin 0-4.

– Meidän tulee vaan tehdä sitä, missä olemme hyviä, pelata jalkapalloa. Meidän pitää luoda enemmän tilanteita maalille ja laittaa pallo verkkoon. Pelaamme ihan hyvin, mutta tarvitsemme myös tuloksia, Hongan keskikentän Kevin Jansen toteaa.

– Tarvitsemme itseluottamustamme takaisin, se laskee aina hieman kun tulee tappioita. Tiedämme kuitenkin, että ehdottomasti pystymme siihen, olemme näyttäneet sen aiemminkin, hän jatkaa.

Myös tiistain vastustaja HJK:lla on viime otteluissa ollut hieman vaikeampaa. Viimeiset viisi Veikkausliigaottelua ovat tuoneet yhden voiton, kolme tasapeliä ja yhden tappion, eli Hongan tapaan kuusi pistettä. Viime kierroksella se jäi maalittomaan tasapeliin IFK Mariehamnin vieraana.

Honka ja HJK ovat kohdanneet tällä kaudella Boltilla jo kahdesti. Ensin Liigacupin puolella ja sitten Veikkausliigan avauskierroksella. Helsinkiläiset ovat napanneet voitot molemmista, joten myös siinä mielessä Hongalla olisi maukas tilaisuus napata nyt voitto.

– On selvää, että siitä tulee haastavaa. Kumpikaan joukkue ei ole parhaimmassa tuloskunnossaan, mutta vastakkain on kaksi Suomen huippujoukkuetta ja panoksena paikka seuraavalle kierrokselle. Teemme tietenkin kaikkemme ottaaksemme jatkopaikan. Katsotaan tiistai-iltana, miten käy, Jansen summaa.

Suomen Cupin 5. kierrosta HJK - FC Honka Bolt Arenala tiistaina 30.5. kello 18.30. Suomen Cupin 5. kierroksen ottelut myös suorana Ruudusta.

Lisää uutisia