AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.21 // 22.5.2023

SJK jatkaa tappiottomassa putkessa (KTP-SJK 0-2)

SJK jatkaa tappiottomassa putkessa (KTP-SJK 0-2)

Kuva: Mikko Mäkelä

SJK teki uutta seurahistoriaa Veikkausliigan ja Ykkösen osalta, pelaamalla jo seitsemännen pelinsä kauden alusta ilman tappioita. Ja jälleen voitto sekä nollapeli tuliaisena Kotkasta lukemin 0-2.

Pelin ensimmäinen hyvä tilanne tuli Matej Hradeckyn pitkästä avauksesta, joka löysi vauhtiin päässeen Jaime Morenon kärjestä. Moreno huomasi maalivahti Rasmus Leislahden tulevan ulos alueelta, ja hän koitti heti sijoittaa pallon kaukaa maaliin. Harmillisesti pallo osui vain pystypuuhun.

Myös KTP sai pallon pystytolppaan, kun Gerogios Manthatis pääsi vetämään kovaa boksin rajalta, ja SJK:n Valentin Gasc laittoi päänsä väliin. Gascin pään kautta se pomppasi kovaa tolppaan ja takaisin peliin, SJK:n selvitessä vain säikähdyksellä.

Hradecky pääsi 38.minuutilla puskemaan hyvästä paikasta takatolpalta Murilon lähettämästä sivuvaparista, mutta pusku suuntautui liian alas ja pomppasi Leislahden käsien ulottuville. Pari minuuttia tuosta, Terry Yegbe pääsi puskemaan kulmasta ristiin takatolpalle, missä Jere Streng olisi ollut varmassa maalipaikassa, mutta KTP-puolustaja pääsi pelastamaan tilanteen lähes maaliviivalta.

Lopulta SJK meni johtoon 44 minuutilla, ja asialla Jaime Moreno, joka sai kaukaa laidasta lähteneen vaparin maalin eteen, ja siitä sijoitus ohi Leislahden. Morenon kauden viides maali ja hieno vapaapotkukuvio, jossa huijattiin koko KTP-ryhmä luulemaan, että pallon antaa Murilo, mutta sen antoikin Gasc. 0-1 luvuissa mentiin tauolle.

Toisen puoliajan ensimmäinen maalipaikka tuli kotijoukkueelle kulmasta, kun kovan ruuhkan takaa KTP-pelaaja veti matalana kohti maalia, mutta Ovie Ejeheri nappasi pallon varmasti syliinsä.

SJK sai jälleen vaparin samoilta etäisyyksiltä laidasta, mistä avausmaalikin syntyi. Nyt pallo pelattiin kuitenkin ensin Tuomas Kaukualle ja tämä nosti sen takatolpalle. Siellä Hradecky koitti vetää volleysta, mutta veto yli maalin.

Jere Streng teki kauden ja uransa toisen Veikkausliigamaalin, kun Terry Yegbe avasi pitkällä täyteen vauhtiin ehtineelle Strengille. Streng vielä harhautti toisessa päässä KTP-puolustajan ja maalivahdin, sekä laittoi pallon takatolpan juureen.

Maalin jälkeen SJK jäädytti peliä, ja teki useita vaihtoja, säästellen miehitä perjantaina odottavaan KuPS-peliin.

Ottelun lopulla vielä vaihdosta sisään tullut Diego Rojas oli lähellä tehdä vielä maalin, kun hän nosti hienosti pallon koko puolustuksen yli, hakien takakulmaa. Pallo kuitenkin väärältä puolelta tolppaa ohi. SJK:n peli piti loppuun saakka, ja näin SJK teki uutta seurahistoriaa Ykkösen ja Veikkausliigan peleissä, aloittamalla kauden seitsemällä tappiottomalla ottelulla.

Lisää uutisia