AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 8.5.2023

"Meillä on hyvä kilpailu monille paikoille" - Hongan Lucas Kaufmann kiittelee koko pelaajaryhmää

"Meillä on hyvä kilpailu monille paikoille" - Hongan Lucas Kaufmann kiittelee koko pelaajaryhmää

Lucas Kaufmann kiittelee kovaa kilpailua peliajasta. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hongan kokenut Lucas Kaufmann näkee joukkueen tilanteen kokonaisuutena erittäin hyvänä pelaajiston osalta.

Jo kuudetta kauttaan Honkaa edustava Kaufmann kertoo, että joukkueessa on hyvä kilpailutilanne monelle eri paikalle ja se puskee jokaista pelaajaa eteenpäin. Esimerkiksi hänen omalla pelipaikallaan laidassa moni pelaaja on saanut alkukaudella vastuuta.

– Meillä on hyvä kilpailu monille paikoille. Minusta meillä ei ole ollut näin vahvaa ryhmää vielä aiemmin. Meillä on hyviä pelaajia ja harjoituksemme ovat entistäkin kovatasoisempia. Kilpailu treeneissä on erittäin kovaa. Toki hyökkäyspään pelaajat ovat niitä, joita helpommin vaihdetaan silloin jos emme tee maaleja ja voita pelejä. Itse näen kilpailun vain positiivisena asiana. Kausi on pitkä ja meillä tulee olemaan paljon pelejä. Olemme joskus olleet hieman vaikeuksissa siinä, että meillä ei ole tarpeeksi vaihtoehtoja tietyille pelipaikoille.

- Nyt kun meillä niitä on, meidän pitää mielestäni toimia juuri näin. En itse näe sitä pahana asiana jos en pelaa, vaan toivon että kentällä olevat joukkuekaverit pelaavat fantastisesti ja voitamme. Se on tärkeintä. Sitten kun saan oman mahdollisuuteni, yritän totta kai pystyä vielä parempaan. On kaikilla tavoin hyvä asia, että meillä on useita laadukkaita pelaajia, joita voimme tuoda sisään muuttamaan pelin kulkua. Lienee jokaisen valmentajan unelma, että on tarpeeksi vaihtoehtoja siihen, että joukkue pystyy pelaamaan koko ajan korkealla tasolla ja tuomaan kentälle erilaisia asioita saavuttaaksemme yhteisen tavoitteemme, joka on tietenkin voittaminen.

Kaufmann kuuluu myös joukkueen kapteenistoon.

– Olen kakkoskapteeni tänä vuonna. Meitä on kapteenistossa yhteensä viisi ja koen, että oma roolini on olla mukana tärkeissä, vaikeammissakin päätöksissä, jotka koskevat esimerkiksi joukkueen harmoniaa, pelaajien ja valmennuksen välistä yhteyttä tai pelaajien ja koko seuran yhteyttä. Sitä, kuinka eri asiat vaikuttavat meidän päivittäiseen tekemiseemme ja kuinka pystymme kehittymään yhdessä koko seurana. Lisäksi haluan auttaa uusia ulkomaalaisia pelaajia. Tiedän itse ne vaikeudet jota ensimmäiset kuukaudet Suomessa voivat tuoda.

- En tarkoita ainoastaan virallisten asioiden hoitamista, vaan myös sopeutumista elämään, Hongan systeemiin ja pelityyliin. Se ei ole helppoa ja siksi haluan olla siinä muille apuna. Huolehdin myös sakoista, joten olen se "poliisi", joka pitää huolen, että yhteisiä sääntöjä noudatetaan ja jos niin ei käy, siitä rankaistaan asianmukaisesti. Pyrin aina käyttämään sakkorahat niin, että kaikki joukkueesta ovat mukana ja voimme nauttia niistä yhdessä, hän kertoo.

FC Honka - FC Haka Tapiolan urheilupuistossa tiistaina 9.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia