AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 4.5.2023

Roman Eremenko palaa Veikkausliigakentille - sopimus Hongan kanssa kauden loppuun

Roman Eremenko palaa Veikkausliigakentille - sopimus Hongan kanssa kauden loppuun

Roman Eremenko pelasi viime kaudella HIFK:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka vahvistuu perjantain FC Lahti-ottelun alla, kun Roman Eremenko liittyy joukkueeseen loppukauden mittaisella sopimuksella.

36-vuotiaalla keskikenttäpelaajalla on paljon kokemusta niin Suomen maajoukkueesta, kun kansainvälisiltä kentiltäkin.

Eremenko nousi FF Jaron edustusjoukkueeseen kaudelle 2004 ja siirtyi Italiaan Udinesen riveihin 2005. Italiassa hän edusti myös AC Sienaa. Myöhemmältä uraltaan Eremenkolla on kokemusta suurseuroista, kuten Dynamo Kiova, Rubin Kazan ja CSKA Moskova. Viime kaudella hän edusti HIFK:ta yhdessätoista Veikkausliigaottelussa, joissa syntyi kaksi maalia. Huuhkajissa Eremenko on pelannut 73 A-maaottelua ja tehnyt niissä viisi maalia. Hänet on valittu Urheilutoimittajain liiton toimesta Vuoden jalkapalloilijaksi vuosina 2011, 2014 ja 2015.

– Positiivinen fiilis sopimuksesta. Olen harjoitellut jonkin verran joukkueen kanssa ja pitänyt meiningistä. Odotan innolla, että pääsen täysillä mukaan. Honka on hyvä, pelaava joukkue, joka tykkää pelata lyhytsyötöillä kombinaatioita ja myös juosta paljon. Se sopii minulle hyvin. Kannattajille lupaan, että laitan kentällä kaikkeni peliin. Niin olen aina tehnyt ja tulen nyt tässäkin tekemään, Eremenko kommentoi.

Eremenkon hankinta täyttää monta ruutua Hongan joukkueen kokonaisuudessa.

– Roman on meille erittäin hyvä täsmähankinta, paitsi suomalaisena pelaajana niin myös erittäin kokeneena johtajana ja edelleen erittäin taitavana keskikenttäpelaajana. Olemme todella iloisia, että pääsimme sopimukseen näin nopealla aikataululla. Sen lisäksi että hän tietenkin paikkaa Jerry Voutilaisen pitkän poissaolon, hän myös tuo paljon sellaisia ominaisuuksia, jotka auttavat meitä niillä alueilla mitkä tällä hetkellä kehitystä eniten kaipaavat.

- Sopimus on tämän kauden mittainen ja katsotaan kauden jälkeen tilannetta uudelleen, Hongan manageri Hexi Arteva sanoo.

Lisää uutisia