AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 31.3.2023

"Tarvitsemme täydellisen suorituksen" - AC Oulu toivoo myös tukea faneilta Liigacupin finaalissa

"Tarvitsemme täydellisen suorituksen" - AC Oulu toivoo myös tukea faneilta Liigacupin finaalissa

AC Oulu hakee ensimmäistä mestaruuttaan. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulu ja HJK ovat raivanneet tiensä Liigacupin finaaliin ja ratkovat kauden ensimmäisen kilpailun voittajan lauantaina Bolt Arenalla Helsingissä.

Kauan on tätä Oulussa odotettu, kun AC Oululla on nyt ensimmäisen kerran mahdollisuus tavoitella cup-pystiä itselleen ihan konkreettisesti olemalla finaalissa. Yhden voiton päässä on seurahistorian ensimmäinen mestaruus ja kaikki on omissa käsissä. Vaikka monille Liigacup on vain lämmittelyä Veikkausliigan kynnyksellä, niin oululaisille AC Oulun kannattajille se on enemmän. Laivastonsiniset lähtevät tosissaan pelaamaan Liigacupin voitosta lauantaina ja kaatamaan Klubia Helsinkiin.

Lauantain vastustaja HJK on kovin, mitä on tällä kaudella vastaan asettunut. Helsinkiläiset ovat vuodesta toiseen mestarikandidaatteja ja heidän suurin vihollinen on käytännössä joka vuosi he itse.

AC Oulu on ollut piikki HJK:n lihassa kahtena viime kautena. Kummallakin kaudella on kerran pystytty kaatamaan Klubi ja viime kaudella myös toisesta ottelusta tasapelillä napattiin yksi piste kotiin. Tilastojen valossa tällä kaudella olisi oivallinen mahdollisuus laittaa puntit tasan, kun maratontaulukossa tilanne on niin Veikkausliigan kuin Liigacupin osalta yhden voiton enemmän kallellaan helsinkiläisille. Edellisen ja ainoan kerran joukkueet kohtasivat Liigacupissa kaudella 2007, jolloin ottelu päättyi tasan 2-2 varsinaisella peliajalla ja HJK vei ottelun nimiinsä rankkareiden jälkeen.

Menneet sikseen ja nyt on aika kääntää katseet lauantaille. Haaste on kova, mutta usko vielä kovempi siihen, että AC Oulu voittaisi ensimmäisen palkinnon. HJK on kaikilla mittareilla ennakkosuosikki otteluun, mutta haastajan asema sopii tässä vaiheessa Laivastonsinisille.

- Edessämme on seurahistorian ensimmäinen finaali. Kaikki pelaajat ja taustat tekevät parhaansa menestyäksemme ottelussa, kuten he ovat tehneet läpi alkukauden. Vastustaja on kaikkein vaikein, minkä Suomen kentillä voi kohdata, mutta toisaalta taas se on haaste ja mahdollisuus mitata joukkuettamme mestarisuosikkia vastaan, AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte toteaa.

- HJK:n pelityyli on muuttunut merkittävästi viime kaudesta. He puolustavat korkealta prässäämällä ja he ovat myös suoraviivaisempia hyökkäyssuuntaan. Vastaprässi ja suoraviivaisuus ylöspäin suunnanvaihdoissa ovat nyt heidän tyylinsä ja he pelaavat itse asiassa melko hyvin näiden periaatteiden mukaan.

Duarte painottaakin, että kaikkien palasten omassa pelissä on osuttava finaalissa kohdilleen, mikäli AC Oulu haluaa mestariksi yltää.

- Voittaaksemme lauantaina tarvitsemme täydellisen suorituksen. Olen varma, että pelaajat tekevät kaikkensa ja uskovat meidän omaan pelisysteemiin. Toivottavasti paikalle tulee mahdollisimman paljon meidän kannattajia ja teemme yhdessä ottelussa yhden seurahistorian merkittävimmän tapahtuman.

Liigacupin finaali HJK – AC Oulu Bolt Arenalla lauantaina 1.4. kello 15.00. Ottelua voi seurata myös Ruudussa suorana lähetyksenä.


Lisää uutisia