AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 18.3.2023

IFK Mariehamn haki voiton SJK:sta - loppunumerot 1-2

IFK Mariehamn haki voiton SJK:sta - loppunumerot 1-2

Samuel Anini jr osui kahdesti IFK Mariehamnille. (Kuva: IFK Mariehamn)

SJK kohtasi lauantaipäivän harjoitusottelussa IFK Mariehamnin. IFK Mariehamn voitti ottelun lukemin 1–2.

Heti ottelun alussa nähtiin molemmissa päissä maalintekopaikat, kun ensin Jere Streng pääsi kokeilemaan laukaustaan lähietäisyydeltä ja sen jälkeen Samuel Anini Jr. pääsi vastakkain Markus Uusitalon kanssa. Molemmissa tapauksissa puolustava joukkue kuitenkin säästyi takaiskulta. Seuraavan vaarallisen tilanteen sai SJK, kun Streng pääsi puskemaan Haukiojan hyvästä keskityksestä. Pusku suuntautui kuitenkin ohi maalin.

Noin vartin pelin jälkeen ahvenanmaalaiset siirtyivät 0–1-johtoon kun Dé antoi loistavan matalan keskityksen oikea-aikaisesti juosseelle Anini Jr:lle, joka laittoi pallon maaliin. SJK oli lähellä tasoitusta, kun Tuomas Kaukua pääsi ajassa 24′ vetämään kauniin vedon kohti takanurkkaa, mutta pallo meni vain hieman ohi tolpan väärältä puolelta.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen vierailijoiden Nicholas Hamilton pääsi laukomaan kulmapotkusta voimakkaan volleyn kohti Markus Uusitalon vartioimaa maalia, mutta SJK-vahti veti pidemmän korren. Heti perään myös toisessa päässä nähtiin vastaavanlainen laukaus, kun Jake Dunwoody pääsi kokeilemaan laukaustaan Murilon erinomaisesta keskityksestä.

Vierailijat lisäsivät johtoaan Samuel Anini Jr:n onnistuneen 1vs1-haaston ja komean takanurkkaan 16-alueen rajalta suuntautuneen laukauksen jälkeen vain hieman ennen taukovihellystä.

Toisen puoliajan alussa peli oli paikoitellen rikkonaista. SJK sai pallon maaliin 56 minuutin kohdalla kun Pyry Hannola pelasi itsensä vetopaikkaan ja viimeisteli komeasti. Tilanne tuomittiin kuitenkin paitsioksi. Tunnin pelin jälkeen SJK sai seuraavan paikkansa, kun Martti Haukioja antoi komean syötön puolustuslinjasta kohti maalia edenneelle Strengille. IFK Mariehamnin maalivahti Elmo Henriksson torjui laukauksen.

SJK teki vaihtoja 70 minuutin kohdalla, mutta IFK Mariehamnin tiivis puolustuspeli teki kotijoukkueen pelaamisen hankalaksi. SJK kavensi pelin kun 90 minuuttia oli jo täynnä. Kulmapotkun jälkeinen Hannolan keskitys kulmalipulta tavoitti hyvässä vireessä olevan Morenon, joka puski pallon maaliin. SJK oli aivan viime sekunneilla lähellä tasoittaa pelin, mutta pallo ei päätynyt verkon perukoille.

Lisää uutisia