AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.11 // 17.3.2023

HJK hakee ensimmäistä voittoaan KuPS:sta sitten kauden 2020 - Klubilla poissaoloja Liigacupin välierässä

HJK hakee ensimmäistä voittoaan KuPS:sta sitten kauden 2020 - Klubilla poissaoloja Liigacupin välierässä

HJK isännöi KuPS:aa Liigacupin välierässä. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigakauteen valmistava Liigacup on edennyt pudotuspelivaiheeseen, ja A-lohkon voittanut HJK saa välierässä vastaansa Kuopion Palloseuran, joka sijoittui omassa lohkossaan toiseksi.

HJK ja KuPS ovat hallinneet suomalaista jalkapallokenttää viime vuosina, ja joukkueiden keskinäiset kamppailut ovat olleet perinteisesti hyvin tiukkoja: Edellisistä seitsemästä keskinäisestä ottelusta peräti kuusi on päättynyt tasapeliin, ja KuPS on vienyt nimiinsä yhden – viime syksyn Veikkausliigan päätösottelun, jossa urheilullista panosta ei enää ollut Klubin varmistettua mestaruutensa jo aiemmin. HJK:n edellisestä KuPS-voitosta on kuitenkin vierähtänyt jo hyvä tovi: Klubin viimeisin päänahka on elokuulta 2020, jolloin joukkue ryösti täyden pistesaaliin Kuopiosta 3–0-vierasvoitolla.

Lauantaina tasapeli ei luonnollisestikaan ole vaihtoehto. Jos tilanne on 90 minuutin jälkeen tasan, edessä on rangaistuspotkukilpailu. Joukkueet ottivat toisistaan mittaa rankkarikisan merkeissä Suomen Cupin finaalissa keväällä 2021, jolloin kuopiolaiset veivät rankkarit nimiinsä maalein 5–4.

HJK:n pelaajatilanne on pysynyt melko ennallaan, joskin flunssa on edelleen sotkenut jonkin verran Klubin harjoittelua. Huomiselta kokoonpanosta puuttuvat ainakin Santeri Hostikka sekä Bojan Radulovic, joka on valmennuksen luvalla suorittamassa opintoihinsa liittyviä tenttejä Espanjassa.

Viime viikonlopun Ilves-ottelun tapaan poissa ovat myös Aleksi Paananen ja Topi Keskinen, joka ei KTP-pelissä saamansa kolhun vuoksi lähde ensi viikolla U21-maajoukkueen matkaan. Kevin Kouassivi-Benissan on sivussa pidempään. Lucas Lingman sen sijaan pystyy jälleen osallistumaan joukkueharjoituksiin.

Poissa HJK:n kokoonpanosta ovat edelleen myös pitkäaikaispotilaat Miska Ylitolva, Valtteri Moren ja Roope Riski, joiden kuntoutuminen etenee suunnitellusti – Moren palaa joukkueharjoituksiin ensi maanantaina.

Liigacupin välierä HJK - KuPS lauantaina 18.3. kello 15.00 Bolt Arenalla. Kaikki Liigacupin ottelut ovat nähtävillä myös Ruudussa suorina lähetyksinä.

Lisää uutisia