AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 18.2.2023

Kuittinen päässyt nopeiksi sinuiksi Wissin pelitapaan – ”Pitkää palloa ei ole kielletty kokonaan”

Kuittinen päässyt nopeiksi sinuiksi Wissin pelitapaan – ”Pitkää palloa ei ole kielletty kokonaan”

Luka Kuittisen kunto on kasvanut talven harjoituksissa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter siirtyi viime vuoden lopussa Jarkko Wissin komentoon. Toista kauttaan Interissä pelaava Luka Kuittinen on ollut tyytyväinen uuden päävalmentajan panokseen.

Kuittisen mukaan Wissin pelitapaan on ollut helppo päästä sisään, eikä ainakaan topparin tontilla ole koko paletti mennyt pelillisesti uusiksi. Silti ainakin yhdellä osa-alueella peli on vapaampaa.

– Tänä vuonna pitkää palloa ei ole kielletty kokonaan, joten välillä saa laittaa hieman pidempääkin palloa, Kuittinen toteaa Interin sivuilla.

19-vuotiaalla Kuittisella on edessään toinen kausi Interissä. Avauskaudellaan hän pääsi pelaamaan 18 liigaottelussa. Vuodelta 2023 hän janoaa pelillisesti enemmän.

– Oli tietysti mukava tehdä debyyttikausi ja päästä pelaamaan sekä haistelemaan liigatempoa. Kyllä siitä jäi silti aika paljon hampaankoloon ja parannettavaa omasta mielestä.

Hänellä ei ollut talveksi mitään yhtä tiettyä painopistealuetta, jota lähteä kehittämään, mutta joukkuetreenien myötä kehitystä on jo tullut ainakin yhdessä asiassa.

– Joukkuetreeneissä olemme aika paljon panostaneet juoksemiseen, joten sitä kautta kunto on kehittynyt aika paljon, nuorukainen arvioi.

Liigacupin ottelu KTP - FC Inter Arto Tolsa Areenalla lauantaina 18.2. kello 14.00. Kaikki Liigacupin ottelut ovat nähtävillä myös Ruudussa suorina lähetyksinä.

Lisää uutisia