AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 17.2.2023

"Meidän pitää pystyä pelaamaan yhtenäisesti" - KTP avaa kotiottelut Liigacupissa Interiä vastaan

"Meidän pitää pystyä pelaamaan yhtenäisesti" - KTP avaa kotiottelut Liigacupissa Interiä vastaan

Jussi Leppälahti tietää voittojen vaativan paljon. (Kuva: Juha Tamminen)

KTP pelaa lauantaina ensimmäisen kotiottelunsa Liigacupissa, kun vieraaksi Arto Tolsa Areenalle saapuu FC Inter.

KTP on aloittanut Liigacupinsa kahdella tasapelillä. Vierasottelut FC Honkaa vastaan ja IFK Mariehamnia vastaan päättyivät 1–1-tasureihin.

– Olemme saaneet näytettyä identiteettiämme ja olemme pystyneet pelaamaan tasaisesti. Pelit näyttivät jopa jalkapallopeleiltä, emmekä olleet heittopusseja, kotkalaisten päävalmentaja Jussi Leppälahti tuumaa.

KTP on pystynyt molemmissa otteluissa olemaan jopa niskan päällä ja saanut luoduksi hyviä maalipaikkoja. Seuraava askel onkin oppia voittamaan otteluita liigajoukkueita vastaan.

– Se ei ole missään nimessä helppo juttu. Liiga on kilpailullinen sarja, jossa vaatimustaso on kova. On ollut kuitenkin kiva huomata, että pystymme kilpailemaan, mutta en kutsuisi itseäni tyytyväiseksi, Leppälahti sanoo.

Lauantain vastustaja Interistä Leppälahti sanoo, että vastaan tulee IFK Mariehamnin kaltainen suoraviivaisesti hyökkäävä joukkue.

– Interillä on paljon nopeita hyökkääjiä. Meidän pitää pystyä pelaamaan yhtenäisesti joukkueena. Fakta on kuitenkin se, että tällä kaudella KTP lähtee altavastaajana liigaotteluihinsa, Leppälahti kertoo.

KTP on vahvistunut viimeisten viikkojen aikana useammallakin uudella pelaajalla. Päävalmentaja kokee, että uudet pelaajat ovat sopeutuneet hyvin joukkueeseen, vaikka opetettavaa löytyy.

– Meillä on joukkueessa hyvä koheesio ja henki päällä. Joukkue koostuu yli kahdesta kentällisestä hyviä tyyppejä. Uudet pelaajat pitää saada oppimaan pelaamaan ja harjoittelemaan tavalla, jota pidämme tärkeänä, ja sopeutumaan periaatteisiimme, Leppälahti sanoo.

Arto Tolsa Areenalla vietetään lauantaina helmikuista jalkapallopäivää, sillä Liigacupin ottelun jälkeen kello 17.00 alkaa Kansallisen Cupin ottelu KTP - FC Lahti.

Liigacupin ottelu KTP - FC Inter Arto Tolsa Areenalla lauantaina 18.2. kello 14.00. Kaikki Liigacupin ottelut ovat nähtävillä myös Ruudussa suorina lähetyksinä.

Lisää uutisia