AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 17.2.2023

"Derbyt ovat aina hienoja otteluita" - Honka valmis haastamaan HJK:n lauantaina

"Derbyt ovat aina hienoja otteluita" - Honka valmis haastamaan HJK:n lauantaina

Florian Krebs odottaa hyvää tunnelmaa kauden ensimmäiseen Metroderbyyn. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka päättää omalta osaltaan Liiigacupin lohkovaiheen lauantaina, kun vastassa on paikallisottelussa HJK.

Honka on kerännyt neljästä Liigacupin ottelustaan kahden tasapelin, yhden voiton ja yhden tappion myötä viisi pistettä. Viime ottelussa se kärsi niukan tappion, kun FC Inter oli maalin verran parempi ja haki pisteet Esport Arenalta luvuin 0-1. Viidellä pisteellä Honka on ennen lauantaita Liigacupin A-lohkon kolmantena, pisteen perässä FC Interiä ja HJK:ta. Täytyy tosin ottaa huomioon, että IFK Mariehamnia lukuun ottamatta muut lohkon joukkueet ovat pelanneet Honkaa vähemmän otteluita.

Lohkon kaksi parasta jatkaa Liigacupin välieriin. Jatkon kannalta vaikeasta lohkotilanteesta huolimatta keltamustat lähtevät lauantain paikallisotteluun kovalla itseluottamuksella ja hakemaan tietenkin kolmea pistettä.

– Olemme tehneet aiemmissa peleissä monia asioita kyllä hyvin. Tietysti meillä on yhä parannettavaakin.

- Derbyt HJK:ta vastaan ovat aina hienoja otteluita, vastakkain on kaksi kovaa joukkuetta. Olen iloinen, että pääsemme pelaamaan ulos stadionille. Siellä on varmasti parempi tunnelma kun halleissa, toteaa Hongan keskikenttäpelaaja Florian Krebs.

Honka on pelaamissaan Liigacupin otteluissa tehnyt kolme maalia, kun taas omasta verkosta pallo on löytynyt kahdesti. Jonathan Muzinga johtaa kilpailullisissa peleissä joukkueen sisäistä maalipörssiä kahdella FC Lahtea vastaan viimeistelemällään maalilla, KTP:tä vastaan osui Lucas Kaufmann. Muzingan molemmat Liigacup-maalit syöttänyt Kaufmann on ollut tehokas, neljään Liigacup-otteluun brassille on kirjattu siis yksi maali ja kaksi maalisyöttöä.

Liigacupin ottelu HJK - FC Honka Bolt Arenalla lauantaina 18.2. kello 14.00. Kaikki Liigacupin ottelut ovat nähtävillä myös Ruudussa suorina lähetyksinä.

Lisää uutisia