AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 10.2.2023

"Edessä on vaikea ja kovan intensiteetin ottelu" - Honka isännöi Interiä lauantaina

"Edessä on vaikea ja kovan intensiteetin ottelu" - Honka isännöi Interiä lauantaina

Aldayr Hernández on Honka-puolustuksen tukipilareita. (Kuva: Juha Tamminen)

Kahdella tasapelillä ja yhdellä voitolla Liigacupissa tähän mennessä edennyt FC Honka kohtaa lauantaina FC Interin Esport Arenalla.

Honka pelasi viime viikon lauantaina kolmannen ottelunsa Liigacupissa. Piste KTP-ottelusta korotti Hongan pistesaldon viiteen, mikä oikeuttaa Liigacupin A-lohkon toiselle sijalle. Täytyy toki muistaa, että Hongan lisäksi vain IFK Mariehamn on pelannut jo kolme ottelua. Esimerkiksi lauantain vastustaja Interillä takan on vain yksi peli.

– Olemme toistaiseksi onnistuneet voittamaan vain yhden ottelun, mutta mielestäni joukkue on tehnyt kaikissa kolmessa otteluissa hyvää työtä. Tämä on vasta alkua ja kehitymme askel askeleelta treeneissä ja peleissä. Meidän tulee rakentaa sen ajatuksen ja intensiteetin pohjalle, mitä meillä oli viime kaudella. Meillä on taas kasassa hyvä joukkue ja toivomme, että tästä tulee jälleen mahtava vuosi, toppari Aldayr Hernández sanoo.

Hernándezille kausi 2023 on toinen Hongan keltamustassa paidassa. 27-vuotias kolumbialaistoppari pelasi vahvan debyyttikauden Tapiolassa ja oli iso palanen Hongan pronssimitaleihin ja europaikkaan päättynyttä kautta. Viidennen kautensa Suomen kentillä aloittavalle topparille ensi kauden europelit ovat uran ensimmäiset.

– Minulla on suuret odotukset europeleihin. Ne ovat ensimmäiseni seuratasolla ja haluan ottaa kaiken irti siitä mahdollisuudesta. Tunnen oloni Hongassa erittäin hyväksi ja haluan jatkaa työntekoa ja itseni kehittämistä parhaalla mahdollisella tavalla, hän sanoo.

Interissä puhaltavat tällä kaudella uudet tuulet moneltakin osin. Päävalmentajana toimii Ilveksestä tuttu Jarkko Wiss. Pelaajaliikennettäkin on nähty molempiin suuntiin. Uusia nimiä Turun sinimustissa ovat mm. Timo Stavitski, Mikael Almén, Iiro Järvinen, sekä HJK:n organisaatiosta saapuneet nuoret Daniel Rökman ja Anton Aaltonen. Entisiä honkalaisiakin joukosta löytyy, sillä Arlind Sejdiu ja Darren Smith vahvistavat ensi kaudella Interiä. Poistuneiden pelaajien listassa merkittävin nimi lienee HJK:hon siirtynyt, viimeiset neljä kautta Interiä edustanut Aleksi Paananen.

Liigacupin Inter avasi voitolla, kun se kaatoi kotiottelussaan IFK Mariehamnin 1-0. Ottelun ainoan osuman viimeisteli Rökman tunnin kohdalla. Honka-ottelu on siis Interille vasta kauden toinen kilpailullinen kamppailu.

– Inter on todella hyvä joukkue, heillä on hyviä pelaajia ryhmässään. Lauantaina on varmasti edessä vaikea ja kovan intensiteetin ottelu. Heillä on idea siitä, miten he pelaavat niin pallolla, kun ilman sitä. He prässäävät usein korkealta, joten meidän tulee olla hyvin hereillä, Hernandez analysoi.

Liigacupin ottelu FC Honka - FC Inter Esport Arenalla lauantaina 11.2. kello 15.00. Kaikki Liigacupin ottelut ovat nähtävillä myös Ruudussa suorina lähetyksinä.

Lisää uutisia