AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.06 // 8.2.2023

"Tästä on hyvä lähteä leirille" - Toni Koskela tyytyväinen HJK:n voittoon

"Tästä on hyvä lähteä leirille" - Toni Koskela tyytyväinen HJK:n voittoon

HJK iski viisi maalia FC Lahden verkkoon. (Kuva: Byyri / Veikkausliiga)

HJK jatkoi alkukauden voittokulkuaan, kun Liigacupin A-lohkossa vastaan asettunut FC Lahti kaatui komeasti lukemin 5–2.

Klubi jatkaa voittonsa myötä lohkonsa kärkipaikalla, kun joukkue on kerännyt kahdesta ottelusta täydet kuusi pistettä. Maalierokin on komeasti kuuden osuman verran plussan puolella.

HJK aloitti ottelun hyvin nuorella miehistöllä avauskokoonpanon keski-iän ollessa hieman alle 22 vuotta. Niilo Kujasalo pelasi ensimmäisen kilpailullisen ottelunsa HJK:ssa, ja mainiosti aiemmissa kamppailuissa esiintynyt 16-vuotias David Ezeh oli jälleen avauksessa. Lisäksi 18-vuotias Liam Möller iski uransa avausmaalin Klubin edustusjoukkueessa.

HJK:n kone käynnistyi Bolt Arenalla pelatussa ottelussa hieman hitaasti, minkä vierasjoukkue onnistuikin hyödyntämään. Jusif Ali vei FC Lahden johtoon jo alkuminuuteilla, ja lahtelaiset onnistuivat pitämään Klubin poissa laadukkailta maalipaikoilta lähes puolen tunnin ajan.

– Aloitimme huonosti ja olimme tappiolla jo ennen kuin olimme saaneet pallosta kunnollista otetta, koska hävisimme kaikki kaksinkamppailut. Meidän täytyy olla sarjan parasta futista pelaavan joukkueen ohella myös työteliäin joukkue – se on meille tärkeä asia, toteaa HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Väkevän alkukauden pelannut Topi Keskinen toi upealla yksilösuorituksellaan Klubin tasoihin, ja toisella puoliajalla kyyti oli lahtelaisille kylmää: HJK iski peräti neljä osumaa alle kuudessa minuutissa, ja peli oli taputeltu. Koskela oli tyytyväinen hyökkäyspelaamiseen, ja Klubi onnistui hyvin päävalmentajan ennen ottelua mainitsemassa isojen tilojen hyödyntämisessä.

– Paransimme paljon ja onnistuimme hyökkäämään monipuolisesti. Teimme toisella jaksolla nopeaan tahtiin neljä hienoa maalia, jotka olivat hyviä esimerkkejä siitä mitä haluamme olla, kun pääsemme hyökkäämään nopeasti isoihin tiloihin: Meidän täytyy ratkaista tilanteet niin laadukkaasti, että pääsemme päättämään tilanteet vähintään maalia kohti suuntautuviin laukauksiin. Kokonaisuudessaan tämä oli ihan hyvä alkuiltapäivän puhde.

HJK matkustaa torstaiaamuna viikon mittaiselle leirille Espanjan Alicanteen, jossa joukkue kohtaa lauantaina norjalaisen Tromsø IL:n.

– Tästä on hyvä lähteä leirille kohti huomisia harjoituksia ja tulevaa Tromsø-ottelua. On hyvä, että pääsemme tässä vaiheessa vuotta treenaamaan viikon huippuolosuhteissa ja viettämään aikaa yhdessä.

Lisää uutisia