AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.06 // 7.2.2023

"Taas lähempänä jalkapalloa" - FC Lahti matkaa keskiviikkona Liigacupissa HJK:n vieraaksi

"Taas lähempänä jalkapalloa" - FC Lahti matkaa keskiviikkona Liigacupissa HJK:n vieraaksi

Mikko Mannila ottaa "lounasklassikon" haasteena. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti matkaa keskiviikkona Liigacupin lounasklassikkoon Helsinkiin. Lahtelaisia Töölössä isännöi ottelusiirtoa kalenteriongelmien takia halunnut Helsingin Jalkapalloklubi.

FC Lahti avasi tämän vuoden Liigacup-taipaleensa tammikuun lopussa kotiottelulla FC Honkaa vastaan. Lahtelaiset olivat ottelussa pirteitä, mutta Honka rankaisi armotta Lahden virheistä. Lahti kykeni luomaan paljon maalipaikkoja, mutta maalipuita lähemmäs lahtelaispelurit eivät päässeet. Näin ollen Honka nappasi 2—0-voiton.

FC Lahden terveystilanne on kohtalainen. Varmasti sivussa ovat vain Lassi Järvenpää ja hieman itseään Honka-ottelussa loukannut Onni Hänninen. Lisäksi nuorisokaartin koeviikko ja ottelun aikainen alkamisaika voivat vaikuttaa kokoonpanoon. Tuoreet vahvistukset Bubacar Djaló, Arian Kabashi ja Julius Tauriainen ovat jo harjoitelleet joukkueen mukana, joten osa heistä voi olla jo kokoonpanossa keskiviikkona.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannilan mukaan ottelu palvelee eri tavalla valmistautumista kauteen, sillä pitkän kauden aikana on hyvä varautua myös yllättäviin ja poikkeuksellisiin tapahtumiin.

– Pääsemme pelaamaan ja pääsemme ensimmäistä kertaa ulkokentälle, joten olemme taas lähempänä jalkapalloa. Se on erilaista pelata hallissa kuin ulkona. Kaikki valmistautuminen on tietysti vähän erilaista aikaisen ajankohdan takia. On hyvin poikkeuksellista pelata heti puolen päivän jälkeen. Myös viikkorytmimme meni ottelusiirron takia ihan uusiksi. Me otamme sen hyvänä haasteena ja kaudenkin aikana meidän täytyy olla valmiita erilaisiin tilanteisiin.

- Palvelkoon tämä ottelu sitä, jotta pystymme tekemään nopeita liikkeitä ja olemme ketteriä kaikilta osin. Saamme taas jatkumoa siihen, että kohtaamme Suomen huippujoukkueita heti alkuun. Honka-peli on analysoitu ja olemme käyneet sen läpi. Onnistuimme siinä monessa teemassa ja löysimme myös, mitä meidän tulee parantaa. Huominen vastus on tietysti vielä tiukempi, Mannila kertoo.

Liigacupin ottelu HJK - FC Lahti Bolt Arenalla keskiviikkona 8.2. kello 12.30. Kaikki Liigacupin ottelut ovat nähtävillä myös Ruudussa suorina lähetyksinä.

Lisää uutisia