AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.04 // 28.1.2023

"Ei tässä kauhean pettyneitä voi olla" - tasapelikin Oulusta maistui Toni Kalliolle

"Ei tässä kauhean pettyneitä voi olla" - tasapelikin Oulusta maistui Toni Kalliolle

Toni Kallio jäi kaipaamaan vain terävyyttä. (Kuva: Juha Tamminen)

Perinteinen Liigacup pyörähti käyntiin myös Ilveksen osalta, kun joukkue matkasi AC Oulun vieraaksi. Oulussa nähtiin tasaväkinen kamppailu, jossa puolustus- ja maalivahtipeli oli päivän parasta antia.

Molemmilla oli ottelussa omat jaksonsa ja myös maalipaikkansa. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan onnistunut olemaan riittävän tehokas omissa paikoissaan, joten maaliton tasapeli on hyvin oikeutettu lopputulos.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio oli Liigacupin avaukseen tyytyväinen viimeistelyn tehottomuutta lukuun ottamatta.

– Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, vaikkakin mielestäni meillä oli vähän laadukkaimmat paikat. Avausjaksolla meille olisi ainakin yksi pilkkukin viheltää, mutta paikoista emme nyt tänään saanut tehtyä. Tasapeli pitkältä vierasreissulta on minimitulos, joten ei tässä kauhean pettyneitä voi olla, Kallio pyöritteli.

– Tämän päivän pelistä eniten lämmittää mieltä onnistunut puolustuspelaaminen. Tehtiin todella hyvin tänään kollektiivisesti töitä puolustussuuntaan. Muutamaa tilannetta lukuun ottamatta pystyimme hyvin kontrolloimaan peliä. Hyvin ehjä peli meiltä puolustussuuntaan kaiken kaikkiaan.

Joukkueharjoittelun teemana oli viikolla ollut avauspelaaminen. Siinä "Köpin" mielestä on vielä parannettavaa.

– Muutaman kerran kentällä näkyi niitä asioita, joita olimme viikolla harjoitelleet. Ei kuitenkaan riittävässä määrin. Kuitenkin positiivista on se, että yhtä tilannetta lukuun ottamatta teimme oikeita ratkaisuja pallollisena oman boxin lähettyvillä. Vielä kuitenkin täytyy saada kaikki pelaajat samalle sivulle ja syöttöihin lisää laatua.

Seuraavakin ottelu on vierasottelu, mutta se kuitenkin pelataan Pirkkahallissa tulevana lauantaina. FC Haka toimii tuolloin isäntänä. Köpillä oli heti mielessä yksi asia, mikä pitää tästä päivästä parantua.

– Ainakin meidän täytyy pystyä hyödyntämään paremmin nuo laadukkaat maalintekopaikat. Joka osa-alueella toki täytyy parantaa, jotta saamme sellaisen ehjän 90-minuuttisen kasaan.

Lisää uutisia