AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 27.1.2023

"Tavoite tietenkin voittaa" - FC Lahti saa Hongan vieraakseen Liigacupin avaukseen

"Tavoite tietenkin voittaa" - FC Lahti saa Hongan vieraakseen Liigacupin avaukseen

Kuhnurit hakee hyvää avausta Liigacupiin. (Kuva: Juha Tamminen)

Kilpailullinen kausi alkaa FC Lahden osalta lauantaina Liigacupin kotiottelulla. Vastaan saapuu kilpailun hallitseva mestari ja viime liigakaudella pronssimitalit napannut FC Honka.

Kotijoukkue FC Lahti pelasi viime viikonloppuna harjoitusottelun paikallisvastustaja Lahden Reipasta vastaan. Reipas meni johtoon Lahden hallinnasta huolimatta. Hallinta tuotti lopulta tulosta ja Altin Zeqiri tasoitti ottelun. Useasta maalipaikasta huolimatta ottelu päättyi kuitenkin tasan.

Reipas-ottelussa maalivahti Marin Ljubić teki ensiesiintymisensä Lahden paidassa. Mikko Kuningas oli vielä sivussa, mutta lauantaina hän on jo valmis pelaamaan. Testimiehistä mukana ovat Irfan Sadik ja Reippaassa viime kaudella onnistunut Asaad Babiker. Lisäksi omista junioreista nousee kokoonpanoon Nikke Oksanen ja Eemil Laamanen. Varmasti sivussa on Lassi Järvenpää, joka loukkaantui viikolla harjoituksissa ja hänellä on edessään pitkä kuntoutus. Lisäksi maajoukkueen matkassa olleen nuorisonelikon pelaaminen on epävarmaa, sillä nelikko sai viikolla paljon ottelurasitusta, mutta nelikko on valmennusjohdon käytettävissä. Nuori laitapuolustaja Daniel Koskipalo on innoissaan tosipelien alkamisesta.

– Hyvillä fiiliksillä tässä ollaan ja olen innoissani, että pääsemme pelaamaan. Voitto irtoaa huomenna hyvällä joukkuepelillä. Huomenna menemme rohkeasti linjojen taakse ja saamme palloja sinne. Liigacupissa tavoite on tietenkin voittaa. Ei kai muu edes kannata, Koskipalo alleviivaa.

Vierailija FC Honka päätti viime kauden pronssisiin mitaleihin ja seura on hallitseva Liigacup-mestari. Honka avasi Liigacup-taipaleensa jo viime lauantaina IFK Mariehamnia vastaan maalittomalla tasapelillä. Espoolaiset olivat ottelussa hallitsevampi osapuoli, mutta tolppaa lähemmäs Honka ei palloa saanut.

Historian saatossa Honka on ollut lahtelaisille vaikea vastus. Viime vuoden Liigacupissa Honka paukutti Lahden maaliin neljä osumaa. Myös liigaottelut päättyivät espoolaisten juhliin. Lahti ei onnistunut otteluissa maalinteossa.

Yhteensä joukkueet ovat pelanneet 44 virallista ottelua. Lahti on voittanut kohtaamisista vain 12. Honka on puolestaan juhlinut voittoa jo 20 kertaa. Maaleja Lahti on onnistunut iskemään 50 Hongan 74 vastaan. Nykyisistä FC Lahden pelaajista vain Altin Zeqiri ja Loorents Hertsi ovat osuneet keskinäisissä otteluissa. Molemmilla laitakiitureilla on koossaan kaksi osumaa. Uuden kauden kunniaksi on hyvä kääntää tilaston suunta jälleen FC Lahdelle suotuisammaksi.

Liigacupin ottelu FC Lahti - FC Honka Mukkulan hallissa lauantaina 28.1. kello 16.00. Kaikki Liigacupin ottelut ovat nähtävillä myös Ruudussa suorina lähetyksinä.

Lisää uutisia